Suora

  • Urheiluruutu

Kalle Rovanperästä sunnuntaina kaikkien aikojen nuorin rallin maailmanmestari? Perässä ajaa kovaa vauhtia 44-vuotias mestari Solberg: ”Tämä on uskomatonta”

Kalle Rovanperä ja Petter Solberg ovat olleet Walesin MM-rallissa R5-autoilla nopeimmat kuljetajat.

Rallin MM-sarja
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä on ollut tasaisen hyvä Walesin mutaisilla teillä.AOP/imago sport

Kalle Rovanperä on erittäin lähellä tehdä aikamoista historiaa sunnuntaina Walesin MM-rallissa. WRC 2 Pro -luokkaa johtavan Rovanperän tarvitsee sunnuntaina tulla käytännössä vain puhtaasti maaliin, jotta hänestä tulee kaikkien aikojen nuorin rallin maailmanmestari MM-sarjan kaikki luokat huomioon ottaen.

Tiistaina 19 vuotta täyttänyt Rovanperä lähti lauantaihin 7,5 sekunnin takaa-ajoasemasta omassa luokassaan. Mutta Rovanperä meni ohi tallitoveristaan Jan Kopeckysta heti päivän avauspätkällä.

Illan lenkillä Kopecky vielä ajoi ulos ja jäi yli neljän ja puolen minuutin päähän. Mestaruustaistossa kovimmat Gus Greensmith ja Mads Östberg törmäsivät ongelmiin jo perjantain aikana, eivätkä hekään enää voi kuin uskomattomalla tuurilla voittaa kisaa. Ralli 2 -säännöllä kisaava Greensmith on yli 46 minuutin päässä

– Ei tarvinnut ottaa riskejä ottaa. Ajoin omaa ajoa ja tuli muutama hyvä pätkäaika. Olisihan tietysti kovempaa, mutta ei tarvitse mennä. Sitten ei tietysti mennäkään kovempaa, Rovanperä sanoi Yle Urheilulle Walesissa.

Kaikkien R5-autojen vertailussa muuan Petter Solberg on pystynyt laittamaan Rovanperälle parhaiten kampoihin. Yksityistiimien WRC 2 -luokassa Volkswagenilla ajava Solberg on 54,8 sekunnin päässä nuoresta suomalaislupauksesta. 44-vuotias norjalaislegenda ajaa Walesissa jäähyväiskisaansa.

Miltäs se tuntuu, että vuoden 2003 maailmanmestari on tuloksissa takana?

– Täytyy sanoa, että ei se oikeastaan tunnu miltään, Rovanperä heittää.

Solberg oli melkein kaikilla päivän erikoiskokeilla kolmen parhaan R5-auton joukossa. Päivän lopuksi ajetulle Colwyn Bayn erikoiskokeelle Solberg kirjautti vielä parhaan ajan kaikista R5-autoista. Norjalaisen ajamisesta tuli mieleen melkein mieleen vanhat hyvät ajat.

– Tämä on rehellisesti sanottuna uskomatonta. Olen koko ajan nopeampi. Voin mennä vielä kovempaa. Mutta siinä tulee vastaan nuotit. Minun täytyy sovittaa vauhti nuotteihin ja auton suorituskykyyn. Olen koko ajan parempi ja ajanut puhtaasti, erittäin onnellisen oloinen Solberg sanoi Yle Urheilulle.

Petter Solberg
Petter Solberg on ollut todella hyvä Walesissa tänä vuonna.AOP/imago sport

Sinun pitäisi ajaa vielä siis Katalonian MM-rallissa?

– Keskityn poikaani. Mutta oikeasti nautin tästä todella paljon. Kaikki kysyvät, miksi valitsin Walesin MM-rallin sateessa ja mudassa. Mutta olen menestynyt tässä kisassa parhaiten urani aikana. Tämä kisa on myös erittäin vaikea. Ei ehdi nukkumaan paljoa. Halusin vain tuntea vielä kerran, kuinka kovaa kisaaminen on, Solberg päättää.

Petter Solbergin Oliver-poika on tehnyt Walesissa MM-rallidebyyttinsä. Isänsä tavoin Volkswagenin R5-autolla ajanut Oliver on kuitenkin keskeyttänyt molempina ajopäivinä.

Lue lisää:

44-vuotias Petter Solberg taistelee voitosta viimeisessä MM-rallissaan – debytoiva poika voitti kahdesti Rovanperän, mutta keskeytti taas: ”Emme voi näköjään välttää huonoa onnea”

Kalle Rovanperä kohtaa herra Hollywoodin pojan – jäähyväiset jättävä mestari-isä paljasti mielenkiintoisen faktan Ylelle: "Tämä on Harrin vika"

Walesin MM-rallista täysi suomalaiskatastrofi – nyt kolmaskin suomalainen keskeytti, katso ulosajo

Katso video: MM-rallikuski teki autollaan rajut voltit – sitten kikkailtiin hävyttömällä tavalla mestaruustaistossa Tommi Mäkisen tähteä vastaan?

"Mitäh?" Suomen urheiluhistorian kuuluisimmasta puhelusta pian 21 vuotta – Tommi Mäkisen veli kertoo tuntemattomasta puolesta

Mitä tapahtuu Tommi Mäkisen Toyotalla ensi kaudella? Suomalaispomo vastaa kolmeen kuumaan kysymykseen

Katso Jari-Matti Latvalan silmin hänen suurin ulosajonsa kolmeen vuoteen – jatkostaan tietämätön konkari myönsi: ”Nyt tuli huonoon paikkaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat