1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. nyrkkeily

Mira Potkosella tyrmäävä MM-avaus – sveitsiläinen vastustaja taipui toisessa erässä

Mira Potkonen selvitti avausottelunsa nyrkkeilyn naisten MM-kisoissa.

Mira Potkonen nujersi Sandra Brüggerin. Kuva: Margit Kincses

Mira Potkonen aloitti vahvasti urakkansa Venäjällä iskettävissä nyrkkeilyn naisten MM-kisoissa. Alle 60-kiloisten sarjassa kamppaileva Potkonen kukisti sveitsiläisen Sandra Brüggerin tyrmäyksellä toisessa erässä.

Potkonen hallitsi jo ottelun ensimmäistä erää ja teki vastustajastaan lopullisesti selvää toisessa erässä. Potkonen ja Brügger ovat kohdanneet useia kertoja aikaisemmin, joten ottelijat tunsivat hyvin toisensa.

– Erätauolla painotin Miralle, että painetta voisi pitää vielä hieman enemmän ja katsoa selkeät paikat, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoi tiedotteessa.

Potkonen juhli aiemmin syksyllä Euroopan mestaruutta ja lähti MM-kisoihin sarjansa ykkössijoitettuna. Potkonen on maailman rankingissa kakkosena, mutta sai arvonnassa ykköspaikan, koska sarjan hallitseva mestari Kellie Harrington (Irlanti) ei ole mukana MM-kehässä.

Potkonen varmisti voitollaan paikan 16 parhaan joukossa. Seuraavaksi Potkonen kohtaa Ecuadorin Marie Jose Palacios Espinozan. Ottelu käydään keskiviikkona.

MM-kisojen toinen suomalaisurheilija Elina Gustafsson putosi jatkosta jo avausottelussaan. Kiinan Liu Yang voitti 69 kilon sarjan ensimmäisellä kierroksella Gustafssonin selkeästi tuomariäänin 5–0.

Lue lisää:

Hallitseva Euroopan mestari Mira Potkonen hakee MM-kehästä vain mestaruutta, kun edellisvuoden pettymykset on karisteltu harteilta: "Uskoisin, että Siperiassa on raitista ilmaa"

Mira Potkonen uusi Euroopan mestaruutensa – "Finaalitaistelu oli aivan järjetön"

Potkonen nautti vaikka joutui fyysisesti äärirajoille EM-finaalissa – "Oli mukava päästä lyömään kerrankin ihan kunnolla"

Kiinalaisnyrkkeilijä pudotti Gustafssonin jatkosta MM-kehässä