Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Katso upea ele! Rovanperä sai komeat onnittelut edelliseltä pohjoismaalaiselta maailmanmestarilta: "Kalle on uskomaton"

WRC 2 Pron mestaruuden varmistanut Kalle Rovanperän jätti taakseen Petter Solbergin samanlaisilla R5-autoilla Walesissa.

Rallin MM-sarja
Nyt tuli arvovaltaiset onnittelut! Norjalaislegenda Petter Solberg hehkutti Kalle Rovanperää ja antoi mestaruushalin
Nyt tuli arvovaltaiset onnittelut! Norjalaislegenda Petter Solberg hehkutti Kalle Rovanperää ja antoi mestaruushalin

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta

Kalle Rovanperä sai tuoreeltaan Walesin MM-rallissa onnittelut arvovaltaiselta henkilöltä. Rovanperästä tuli kaikkien aikojen nuorin rallin maailmanmestari, kun otetaan huomioon kaikki luokat MM-sarjassa. Rovanperä varmisti voitollaan Walesissa oman luokkansa WRC 2 Pron mestaruuden.

44-vuotias rallilegenda Petter Solberg kävi antamassa onnitteluhalauksen Rovanperälle ja hänen kartturilleen Jonne Halttuselle.

Vuoden 2003 WRC-luokan maailmanmestari ajoi Walesissa jäähyväiskisansa rallin MM-sarjassa. Solberg oli ykkönen omassa yksityistiimeille tarkoitetussa WRC 2 -luokassa.

Tiistaina 19 vuotta täyttäneelle Rovanperälle Solberg hävisi 45 sekuntia. Kumpikin ajoi luokkaeroista huolimatta sääntöjen puolesta samanlaisilla R5-autoilla. Rovanperän tiimi oli Skoda, kun Solberg puolestaan ajoi Volkswagenilla.

– Kalle ajoi fantastisesti. Meillä on sama auto, mutta ajoimme eri luokissa. Kalle on tehdaskuljettaja. Minä olen amatööri, Solberg naureskeli Yle Urheilun haastattelussa.

Hän hehkutti myös todella vuolaasti nuorta suomalaista rallilupausta.

– Kalle on uskomaton. Hän on erittäin hyvä. Kallella on edessään loistava tulevaisuus. Hän on suoritunut upeasti, Solberg hehkutti.

Rovanperä on napannut toistaiseksi lyhyellä ralliurallaan mestaruuksia myös Latvian ralliteillä. Siellä hän pystyi kisaamaan alaikäisenäkin. Aiemmin tällä viikolla Ylen haastattelussa Petter Solberg paljasti, että Kallen Harri-isä auttoi Solbergin Oliver-poikaa myös ajamaan Latviassa.

Oliver Solberg debytoi MM-rallissa myös Walesissa WRC 2 -luokassa Volkswagenilla. Petter Solberg ja Harri Rovanperä ajoivat 2000-luvun alussa samaan aikaan MM-sarjassa.

– Tiedän Harrin paljon paremmin. Hän tuli luokseni aiemmin. Nyt ajan hänen poikaansa vastaan. On parempi lopettaa, Solberg naureskeli.

Kalle Rovanperä
Katso Rovanperän veto Power Stagella ja riemuisat juhlat!

Petter Solberg ajoi viime vuonna Katalonian MM-rallissa, mutta hän ei ollut tyytyväinen niihin jäähyväisiin. Hän oli kisan aikana esimerkiksi kipeänä.

Solberg halusikin päättää mittavan uransa yhdessä walesilaisen kartanlukijansa Phil Millsin kanssa Walesissa. Kisa on ollut erittäin menestyksekäs Solbergille.

Samassa kisassa myös Solberg varmisti maailmanmestaruutensa Subarulla 16 vuotta sitten. Solberg on yhä edellinen pohjoismaalainen rallin maailmanmestari pääluokassa. Solbergin jälkeen varsinaisia maailmanmestareita on tullut vain Ranskasta.

Viimeisen kerran Solberg ajoi täyden kauden rallin MM-sarjassa vuonna 2012. Sen jälkeen norjalainen siirtyi rallicrossin pariin.

– Tämä oli hieno ralli. Olen voittanut kaiken jäähyväiskiertueellani tänä vuonna. Ei voi olla parempaa kuin voittaa uran viimeinen kisa, Solberg iloitsi.

Rovanperän mestaruus jää historian kirjoihin ainutkertaiseksi, sillä WRC 2 Pro -luokka palaa yhteen yksityistiimien muodostaman WRC 2 -luokan kanssa. Kummassakin luokassa on ajettu sääntöjen puolesta samanlaisilla R5-autoilla.

Tälle kaudelle tullutta WRC 2 Pro -luokkaa on kritisoitu paljon tämän kauden aikana, koska nopeasti kyhätyn luokan osallistujamäärät ovat olleet hyvin pieniä.

YLEISKILPAILUN LOPPUTULOKSET

1. Ott Tänak Toyota 3.00,58,0

2. Thierry Neuville Hyundai + 10,9

3. Sebastien Ogier Citroen + 23,8

4. Kris Meeke Toyota + 35,6

5. Elfyn Evans Ford + 48,6

6. Andreas Mikkelsen Hyundai + 58,2

7. Pontus Tidemand Ford + 5.23,8

8. Craig Breen Hyundai + 9.25,0

9. Kalle Rovanperä Skoda + 10.51,1

WRC 2 PRO -LUOKAN LOPPUTULOKSET

1. Kalle Rovanperä Skoda 3.11.49,1

2. Jan Kopecky Skoda + 4,47,0

3. Gus Greensmith Ford + 47,59,4

4. Hayden Paddon Ford + 1.00,14,5

5. Mads Östberg Citroen + 1.23,59,8

Kooste kisasta TV2:ssa kello 21.50 alkaen

Lue lisää:

Kalle Rovanperästä kaikkien aikojen nuorin rallin maailmanmestari! Suomalaislupaukselle ainutkertainen mestaruus – katso riemuisa huipennus

Tuore mestari Kalle Rovanperä lähtee viikon päästä armeijaan suurella itseluottamuksella: "Kyllä sinne voi mestarina mennä"

Mäkisen supertähdelle jättipotti, Lapilta upea loppu WRC-suomalaisille surullisessa kisassa – näin eteni Walesin MM-rallin päätöspäivä hetki hetkeltä, katso puhuttavimmat videot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat