Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Veikkausliigan kultakamppailun dramaattinen käänne palautti hymyn Inter-leirin kasvoille : “Vaihtaisin mitalin ja toisen jalkani mestaruuteen”

FC Inter ja KuPS ratkaisevat Suomen mestaruuden kahden viikon kuluttua Turussa.

Veikkausliiga
FC Inter.
Inter-pelaajien ilmeet olivat iloiset HJK-voiton jälkeen. Jussi Nukari / Lehtikuva.

Veikkausliigan mestaruusjuhlat oli katettu Kuopion Palloseuralle sen kotikentällä, mutta FC Hongan Robert Ivanovin 1–1-tasoitus vapaapotkun paluupallosta noin kymmenen minuuttia ennen loppua hiljensi yli 7100 katsojan yleisön.

FC Inter voitti samanaikaisesti HJK:n Filip Valencicin osumalla, joten joukkueiden ero kaventui kahteen pisteeseen. Joukkueet kohtaavat sopivasti päätöskierroksella Turussa, ja Inter voi nousta mestariksi voittamalla viimeisen ottelun.

KuPS pelasi yhdeksännen tappiottoman pelin putkeen, ja sille riittää Turussa mestaruuteen tasapelikin. Vaikka ensimmäinen ottelupallo karkasikin, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara otti tilanteen tyynesti Yle Urheilun haastattelussa.

– Sanoin jo viikon alussa pelaajille, että tämä tilanne on mahdollinen. Nyt pitää vain asennoitua niin, että harjoitellaan hyvin kaksi viikkoa ja hoidetaan homma Turussa. Tämä on jalkapalloa pahimmillaan ja parhaimmillaan.

– Honka sai luotua painetta, ja puolustimme sen erikoistilanteen vähän huonosti. Nyt harjoitellaan alkuviikko, huilataan vähän ja valmistaudutaan sitten peliin. Pitää vain tehdä asiat hyvin treenikentällä, Honkavaara paalutti.

Kuopiolaiskapteeni Petteri Pennanen iski joukkueen avausmaalin, mutta Ivanovin osuma toiseen päähän vesitti mestaruussuunnitelmat. Pennanen oli pettynyt, mutta katsoi Honkavaaran tavoin jo eteenpäin.

– Tietysti ottaa päähän, sillä kaikki halusivat ratkaista pelin kotona ja tapahtuma oli loistava. Heillä oli yksi paikka ja he tekivät siitä maalin. Olemme kuitenkin edelleen hyvissä asetelmissa, ja nyt vain nostamme päät pystyyn, Pennanen totesi.

– Ei tässä montaa päivää mökötetä, sillä meillä on edelleen fantastinen mahdollisuus tuoda pytty Kuopioon. Niin me myös teemme.

KuPS.
Petteri Pennasen (kesk.) ja muiden KuPS-pelaajien ilmeet olivat vakavat tasapelin jälkeen.Juha Tamminen / AOP

Fanien meteli paljasti Hongan avun

Inter lähti Helsinkiin tukalassa tilanteessa, sillä oman voittonsa lisäksi se tarvitsi Hongalta apua. Sen se myös sai, ja mestaruus on turkulaisten omissa käsissä kotikentällä Turussa.

– Nyt on vähän tunteetkin pinnassa, sillä tuossa ennen peliä sitä mietti, että saammekohan vielä sen mahdollisuuden. Kahden viikon päästä pitää onnistua, ja kyllähän tällaisia pelejä pelaa mielellään, kapteeni Timo Furuholm tuumi.

– Sanoin ennen peliä jätkille, että meidän täytyy ottaa pisteet täältä, ja vasta sitten voimme ottaa apua Hongalta. Mitalin varmistuminen tässä vaiheessa on hieno asia, mutta vaihtaisin sen mitalin ja toisen jalkani mestaruuteen. Ottaahan se päähän, jos se hopeaksi jää, mutta se sopii meille ehkä paremmin, että selkeästi tarvitsemme voiton.

Pelaajat saivat tietoja Kuopiosta katsomon reaktioista.

– Joskus siinä 80. minuutin paikkeilla kannattajat alkoivat tuulettaa, mutta en tiennyt, miten se Kuopion peli päättyi. Olihan se ihan kiva fiilis kuulla tulos, Furuholm myhäili.

Interin ehdottomiin sankareihin kuului maalivahti Henrik Moisander, jonka tärkeät torjunnat pitivät turkulaiset pinnalla vaikeilla hetkillä. Voitto maistui kokeneelle veräjänvartijalle, joka ei ole vielä mestaruutta voittanut.

– Kopissa oli pelin jälkeen uskomaton fiilis. Tulimme tänne ainoana tavoitteenamme voitto, ja jos tulee tänne kunnioittamaan Klubia liikaa, ei ole mahdollisuuksia. Pelasimme rohkeasti omaa peliä loppuun asti ja se palkittiin.

– Itselleni se oli varmasti kauden parhaita pelejä, ja sen tietää täällä, että HJK saa paikkoja. Piti ottaa muutama koppi, ja se oli hieno hetki itsellekin, että sai auttaa joukkuetta, Moisander sanoi.

Veikkausliiga jää nyt maajoukkuetauolle ennen ratkaisevaa ottelua. Sekä Furuholmille että Moisanderille maistuisi pelata ottelu vähän aiemminkin.

– Mielelläni pelaisin sen jo viikon päästä, ettei tarvitse olla kahta viikkoa nukkumatta. Ainakin molemmat saavat nyt valmistautua rauhassa ja viritellä askelmerkkejä. Eipähän ole sitten mitään selityksiä, Furuholm totesi.

– Varmasti ajatukset tulevat olemaan siellä jo aika nopeasti, ja ensi viikolla voisi jo pelata. Pitää vain pitää huoli siitä, että olemme silloin valmiita, Moisander komppasi.

Lue myös:

Veikkausliigan mestaruustaistelu pysyi elossa – KuPS ei onnistunut varmistamaan kultamitaleja jättiyleisön edessä ja FC Inter haki pakkovoiton Helsingistä

VPS:n katastrofikausi sai surullisen huipennuksensa – Vaasassa pelataan ensi kaudella Ykköstä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat