Suora

  • Urheiluruutu

Helmareiden kapteeni: “En edes tiennyt, että Suomella on naisten maajoukkue”

Katso jutun kuvaa klikkaamalla Helmareiden matkassa -sarjan ensimmäinen osa!

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Helmareiden matkassa, Tinja-Riikka Korpela Albaniassa
Helmareiden matkassa, Tinja-Riikka Korpela Albaniassa

Naisten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tinja-Riikka Korpela on nähnyt, miten naisfutiksen arvostus on hänen uransa aikana noussut. Itse hän tuli tietoiseksi naisten A-maajoukkueen olemassaolosta vasta teini-ikäisenä.

– Onhan se nyt ihan eri tilanne. On mahtavaa, että pikkujunnut voivat ihan pienestä asti unelmoida pääsevänsä Helmareihin pelaamaan.

Muuten Korpela ei arvostuksen nousua hirveästi mieti.

– Me rakastamme sitä mitä teemme. Pelaisimme, vaikkei tuolla olisi yhtään katsojaa katsomossa – tai yhtään tv-kameraa paikalla. Mutta on ollut hienoa nähdä, kuinka kiinnostusta on, kun vain pelejä näytetään ja meitä pelaajia tuodaan esille.

Kun Suomi debytoi naisten EM-kisoissa Englannissa vuonna 2005 joukkue menestyi jopa yli odotusten. Pääsy välierään oli joukkueelle unelmien täyttymys.

Ensiesiintymisen jälkeen Suomi pelasi myös kahdessa seuraavassa EM-turnauksessa, jääden kuitenkin lohkovaiheeseen. Hollannissa vuonna 2017 pelattuun turnaukseen Helmarit eivät enää päässeet mukaan.

Siksi pääsy vuoden 2021 kisoihin on elintärkeää.

– Euroopassa mennään kovaa vauhtia naisfutiksessa eteenpäin, ja meidän pitää pysyä siinä vauhdissa mukana. Kun viime kisat jäi väliin, niin tottakai nyt olisi tosi tärkeää päästä kisoihin, Korpela miettii.

Kun Helmarit tiistaina kohtaa Albanian Vaasassa, taskussa on tärkeät kolme pistettä ensimmäisestä EM-karsintapelistä samaa joukkuetta vastaan.

Yle Urheilu kulkee Helmareiden matkassa syyskuun alussa Albaniassa pelatusta ottelusta aina viimeiseen, ensi kesäkuussa Skotlantia vastaan pelattavaan kotiotteluun asti.

Jokaisen ottelun ympäriltä syntyy minidokumentti, jossa tapahtumia seurataan yhden pelaajan näkökulmasta. Ensimmäisen osan itseoikeutettu päähenkilö on Helmareiden kapteeni ja maalivahti Tinja-Riikka Korpela.

Tinja-Riikka Korpelaa haastatteli Marianne Nyman.

Lue myös:

Evertoniin siirtynyt Tinja-Riikka Korpela valmistautuu EM-karsintoihin elämänsä kunnossa : "Tiedostan, että pelivuosia ei ole hirveästi jäljellä"

Ajaxin Iina Salmi korvaa loukkaantuneen Adelina Engmanin Helmareissa

Anna Signeul julkisti joukkueen lokakuun EM-karsintaotteluun – Chelseassa mainiosti kauden aloittanut Adelina Engman loukkaantuneena sivussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat