Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Tinja-Riikka Korpela odottaa Helmareiden ottavan Albania-ottelussa komennon heti – "Emme anna heille pienintäkään toivoa, että he voisivat saada pisteitä"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa toisessa EM-karsintaottelussaan jälleen Albanian. Helmareiden ykkösvahti Tinja-Riikka Korpelan mukaan pelaajat haluavat näyttää ensimmäisessä kotipelissään, mitä osaavat.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Tinja-Riikka Korpela
Tinja-Riikka Korpela uskoo Albanian keksineen jotain uutta tiistain EM-karsintapeliä varten.AOP / imago sportfotodienst

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue sai EM-karsintaansa unelma-alun, kun se voitti Albanian vierasottelussa 3–0. Nyt joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen, mutta tällä kertaa Helmareiden ensimmäisessä kotipelissä, Vaasassa.

Suomen ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela tietää tällä kertaa paremmin, mitä ottelusta voi odottaa, joten siihen on ollut helpompi valmistautua henkisestikin. Edellisessä ottelussa oli mukana paljon ylimääräistä jännitystä, kun kyse oli EM-karsintojen avauksesta, vieraspelistä ja täysin tuntemattomasta vastustajasta.

Näiden lisäksi myös luonto päätti näytellä omaa roolia juuri ennen ottelun alkua, ja aiheuttaa pientä päänvaivaa pelaajille.

– Olosuhteet Elbasanissa olivat aika rajut: ensin oli hirveä helle ja sitten juuri ennen peliä tuli ukkosmyrsky, emmekä tienneet, pystytäänkö ottelua edes pelaamaan, Korpela muisteli Yle Urheilun haastattelussa ja totesi tilanteen olevan nyt huomattavasti rauhallisempi.

– Kun edessä on ensimmäinen kotipeli, niin on sellainen sopiva kutkutus mahanpohjassa. Yleisöä on tulossa kivasti, joten haluamme näyttää katsojille, mitä osaamme.

Tehokas puolustuspeli avainasemassa

Suomen voitto Albaniasta oli viimeksi vakuuttava. Joukkue sai luotua hyvin maalipaikkoja, mistä kertoo myös kolme tehtyä maalia, mutta Korpelan mukaan vielä tärkeämpää oli tehokas puolustuspeli. Samaa tavoitellaan nyt kotiottelussa.

Albania on Fifa rankingissa lähes 50 sijaa Suomea alempana, mutta joukkue tietää, ettei vastustajaa voi aliarvioida. Suomen joukkueella on kuitenkin ottelussa vain tavoite: sen pitää hoitaa voitto kotiin ja ottaa täysi kolmen pisteen potti. Sillä ei ole merkitystä, tuleeko voitto yhdellä vai useammalla maalilla.

– Kun saamme pidettyä nollan omassa päässä, niin sitten ei tarvitse tehdä kuin se yksi maali hyökkäyspäässä, Korpela sanoi ja toivoi Suomen pelaajien onnistuvan vastustajan hyökkääjien prässäämisessä niin, ettei hänen maalilleen edes tule vaarallisia tilanteita.

Jotain uutta tulossa

Joukkueet tuntevat toistensa pelityylit nyt paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa. Korpelan mielestä pelissä ratkaiseekin se, kumpi joukkue pystyy valmistautumaan paremmin odottamattomaan.

– Jotain uutta sieltä tulee, ja meidänkin on keksittävä jotain uutta. Ihan samanlaista peliä kuin viimeksi ei varmasti tule, hän vakuutti.

Joukkueen kapteenina Korpela tietää, että Suomen joukkue uhkuu kotiyleisön edessä näyttöhaluja.

– Otamme komennon heti, emmekä anna heille pienintäkään toivoa siitä, että he voisivat saada täältä mitään pisteitä.

Suomen EM-karsintaottelua Albaniaa vastaan voi jännittää TV2:sta ja Areenasta suorana. Lähetys alkaa kello 18.45.

Tinja-Riikka Korpelaa haastatteli Marianne Nyman.

Lue myös:

Helmareiden kapteeni: “En edes tiennyt, että Suomella on naisten maajoukkue”

Ajaxin Iina Salmi korvaa loukkaantuneen Adelina Engmanin Helmareissa

Anna Signeul julkisti joukkueen lokakuun EM-karsintaotteluun – Chelseassa mainiosti kauden aloittanut Adelina Engman loukkaantuneena sivussa

Naisten jalkapallomaajoukkueelle tyylikäs avausvoitto Albaniasta EM-karsinnassa – Linda Sällström iski kaksi maalia: "Olen 85-prosenttisen tyytyväinen"

Helmareiden EM-karsintojen avausvastustaja löytyy maailmanrankingissa lähes 50 sijaa Suomen alapuolelta – asiantuntija varoittaa silti aliarvioimasta: "Balkanin maat ovat aina vaikeita"

Evertoniin siirtynyt Tinja-Riikka Korpela valmistautuu EM-karsintoihin elämänsä kunnossa : "Tiedostan, että pelivuosia ei ole hirveästi jäljellä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat