Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Jatkaako Mira Potkonen vakuuttavasti MM-kehässä? – "Ecuadorilainen on meille uusi tuttavuus"

Mira Potkosella on keskiviikkona panoksena nyrkkeilyn MM-kisojen puolivälieräpaikka.

nyrkkeily
Mira Potkonen
Mira Potkonen kamppailee tällä viikolla MM-kisoissa. (Arkistokuva)imago sport / AOP

Mira Potkonen taistelee keskiviikkona pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon nyrkkeilyn MM-kisoissa Venäjällä. Alle 60-kiloisten sarjassa iskevä Potkonen kohtaa Ecuadorin Marie Jose Palacios Espinozan.

– Ecuadorilainen on meille uusi tuttavuus, en ole ikinä ennen edes nähnyt häntä kehässä. Vastustaja on pitkäkätinen, mutta esitti edellisessä ottelussaan perusnyrkkeilyä, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kuvaili Yle Urheilulle.

Potkonen aloitti MM-urakkansa vakuuttavasti ja tyrmäsi kisojen avausottelussaan sveitsiläisen Sandra Brüggerin. Teurosen mukaan Potkosen pitää hyödyntää tuttua vahvuuttaan eli nopeuttaan.

– Espinoza liikkuu hyvin sivusuunnassa, Mira ei saa lähteä rynnimään tai juoksemaan hänen perässään. Miran avausottelussa olin erityisen tyytyväinen siihen, että hänen ajatuksensa pysyivät kasassa ja tekeminen selkeänä, Teuronen arvioi.

Tokio Potkosen uran huipennuksena?

Potkonen täyttää ensi vuoden lopulla 40 vuotta. Tokion olympialaiset ovat hänen uransa viimeinen suuri tavoite. Tokion jälkeen on luopumisen aika, koska olympiatyylin nyrkkeilyssä urheilijoiden yläikäraja on juuri 40 vuotta.

– Ensi vuoden kisakalenterista ei ole vielä tarkkoja tietoja, mutta keskitymme olympiakarsintoihin ja pääsyyn olympialaisiin. Euroopan olympiakarsinnat isketään maaliskuussa Lontoossa ja maailman olympiakarsinnat toukokuussa Pariisissa, Teuronen kertoi.

Tuleville ajoille ei uhrata vielä yhtään ajatusta.

– Emme mieti nyt mitään tulevia, koska nyt pitää elää täysillä tässä hetkessä. Emme ajattele tässä vaiheessa uran loppumista tai mitään muutakaan vastaavaa. Tällaiset asiat eivät saa vaikuttaa tekemiseemme millään tavalla, Teuronen totesi.

Lue lisää:

Mira Potkosella tyrmäävä MM-avaus – sveitsiläinen vastustaja taipui toisessa erässä

Mira Potkonen uusi Euroopan mestaruutensa – "Finaalitaistelu oli aivan järjetön"

Potkonen nautti vaikka joutui fyysisesti äärirajoille EM-finaalissa – "Oli mukava päästä lyömään kerrankin ihan kunnolla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat