Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä

Helmarit järjesti todelliset maalikarkelot, Albania jäi heti alussa täysin jyrän alle – Sällström nousi ennätykseen

Suomi voitti Albanian 8–1 jalkapallon naisten EM-karsintaottelussa. Linda Sällström teki neljä maalia ja nousi kaikkien aikojen tilastokärkeen 43 maajoukkuemaalilla. Katso ottelun kaikki maalit kuvaa klikkaamalla!

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Helmarit juhlii maalia

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue järjesti hurjat maalikarkelot EM-karsintaottelussa Albaniaa vastaan Vaasassa. Helmarit ratkaisi ottelun hyvin nopeasti ja iski vakuuttavat 4–0-numerot taululle jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Sen jälkeen tahti rauhoittui, mutta Helmarit otti voiton 8–1 (5–0).

Turhat maalinteon paineet poistuivat, kun Anna Westerlund puski Nora Heroumin kulmapotkun verkkoon jo toisella minuutilla. Seuraava osuma syntyi yhdeksännellä minuutilla, kun Heidi Kollanen pääsi vapaaseen paikkaan Sanni Franssin erinomaisen esityön jälkeen.

3–0-maali oli näyttävä. Franssi viimeisteli sen upealla takavasaralla Linda Sällströmin syötöstä. Neljännen osuman syötti jälleen Sällström ja maalin teki Ria Öling.

Sällström pääsi itsekin maalintekijätilastoon vielä ensimmäisen puoliajan aikana, kun hän viimeisteli taukonumeroiksi 5–0.

Toisella puoliajalla Sällström iski illan toisen osumansa. Samalla hän nousi tasoihin Laura Österberg Kalmarin kanssa Suomen kaikkien aikojen maalitilastossa.

Lopussa Sällström täydensi hattutemppunsa ja nousi yksin tilaston kärkeen. Aivan ottelun viimeisillä sekunneilla Sällström teki vielä neljännen maalinsa. Hän on tehnyt maajoukkueessa 43 maalia.

Suomi aloitti karsinnat 3–0-vierasvoitolla Albaniasta. Seuraavat pelit ovat marraskuussa kotikentällä Kyprosta vastaan ja vieraskentällä Portugalia vastaan.

Lue myös:

Suomen maalitykki Linda Sällström voi tehdä jo tänä iltana historiaa, mutta tehohyökkääjä antaa silti kunnian muualle – "Hän on kaikkien aikojen paras hyökkääjä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat