Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tehottomuus taas Ässien turma, Jukurit hävisi taas JYPille

Jääkiekon SM-liigaviikko käynnistyi kahden ottelun voimin. KalPa kävi hakemassa pisteet Porista ja JYP Mikkelistä, mutta Jukurit venytti ottelun aina voittomaalikisaan asti.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Eero Kilpeläinen
Eero Kilpeläinen nolla Ässät illan ottelussa.Tomi Hänninen

Porin Ässien alkukausi on ollut Liigassa hyvä – ainakin siihen nähden, että tehottomuus vaivaa porilaisjoukkuetta.

Tiistaina Ässät hävisi kotijäällään KalPalle 0–1. Ainoan maalin teki ensimmäisessä erässä Aleksi Klemetti, kun ottelua oli pelattu ainoastaan pari minuuttia.

Maalin jälkeen Ässät hallitsi. KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen torjui pelissä 36 kertaa, joista ensimmäisessä erässä 17. Ässien Daniil Tarasoville koppeja tuli kamppailussa vain yhdeksän.

– Yhtenäisyys, sitkeys ja hyvä maalivahtipeli toivat meille nämä pisteet. Tarvitsimme juuri tällaista voittoa, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen pohti.

Ässien suurin murheenkryyni on ylivoima. Pakkopeliä joukkue pääsi pelaamaan jälleen viisi kertaa. Ässät on tehnyt koko kauden aikana vain yhden ylivoimamaalin. Se tuli kauden ensimmäisessä pelissä. Joukkueen ylivoimaprosentti on 2,56.

– En ole koskaan aikaisemmin paininut tällaisen ylivoimapelin ongelman kanssa. Prosenttimme on varmaan huonoudessaan uusi maailmanennätys, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin puhalsi.

JYPille Mikkelissä jo neljäs peräkkäinen bonusvoitto

Jääkiekkoilun liigasyksyn pirtein yllättäjä Jukurit jatkoi pistetehtailuaan, vaikka hävisikin JYPille jo neljännen kerran peräkkäin kotikaukalossaan jatkoajalle venyneen ottelun. JYP vei voiton Julius Nättisen voittomaalikisan ratkaisuosumalla 4–3.

Vieraiden sankari oli tavallaan hattutempun tehnyt laitahyökkääjä Jerry Turkulainen, 21. Vanhempaan C-juniori-ikäluokkaan Jukureista Jyväskylään muuttanut Turkulainen ohjasi vieraat johtoon jo seitsemän sekunnin pelin jälkeen, laukoi päätöserässä tasoitusosuman 3–3 ja teki voittomaalikisan avausmaalin JYPin avaajana.

– Hattutemppua en ole liigapeleissä tehnyt. Nyt siihen olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta pääasia oli saada kairattua sentään kaksi pistettä, sanoi jatkoajalla puolittaisessa läpiajossa ollut Turkulainen.

Jukureissa esitti piristymisen merkkejä kaksi maalia, rangaistuslaukauksella ja ylivoimalla, tehnyt Mika Partanen, 26, jolla oli pohjalla yksi osuma.

– Pelin ainut positiivinen asia olikin saada maalinteon kanssa tuskailleelle Partaselle onnistumiset. Joukkue ei tunnu arvostavan lokakuun pisteitä yhtä paljon kuin helmikuisia, harmitteli Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Lue myös:

Heikki Hiltunen jatkaa Liigan puheenjohtajana

Liigajumbo Sport vaihtaa maalivahti Mika Järvisen Niko Hoviseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat