Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Helmarien päävalmentaja iloitsi murskavoitosta ja yleisön kannustuksesta – "Meillä on hyvä kilpailu joukkueen sisällä"

Helmarit voitti Albanian 8–1 ja on aloittanut EM-karsinnat kahdella voitolla.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Anna Signeul
Anna Signeul sai seurata joukkueensa tekevän kahdeksan maalia.AOP

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul oli onnellinen joukkueensa tiistai-illan esityksestä. Helmarit murskasi Albanian 8–1 EM-karsintaottelussa Vaasassa.

– Olen todella tyytyväinen, tämä oli todella hauskaa. Ja oli hienoa pelata tällainen ottelu näin suuren kotiyleisön edessä. Mikä tunnelma!, Signeul hehkutti joukkuetta ja Vaasassa paikan päällä ollutta yleisöä.

Illan suurimmaksi nimeksi nousi Linda Sällström, joka syötti kaksi osumaa ja sitten teki Suomen neljä viimeistä maalia. Samalla hän nousi naisten maajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi 43 osumalla.

– Uskomatonta! Hienoa, että hän rikkoi ennätyksen. Hän näytti miten hyvä pelaaja hän on. Kaikki pelaajat olivat tänään hyviä. Oli harmi, että päästimme maalin, se oli vähän turhaa. Mutta jos teemme näin paljon maaleja, se ei haittaa, Signeul totesi.

Suomi on aloittanut karsinnat kahdella voitolla Albaniaa vastaan. Joukkueessa on nyt hyvä myötätuuli, kun seuraavaksi vastaan tulevat marraskuussa Kypros kotikentällä ja Portugali vieraissa.

– Olen sanonut koko viikon, että meillä on hyvä kilpailu joukkueen sisällä. Kolme pelaajaa tuli vaihdosta ja he pelasivat yhtä hyvin kuin aloituskokoonpanon pelaajat, Signeul sanoi.

Suomi pelasi ilman muun muassa Juventuksen Tuija Hyyrystä ja loukkaantuneena olevaa Chelsean Adelina Engmania, mutta taso pysyi silti hyvänä.

Lue myös:

Helmarit järjesti todelliset maalikarkelot, Albania jäi heti alussa täysin jyrän alle – Sällström nousi ennätykseen

Ennätystehtailija Sällströmin katse seuraavaksi 50 maalissa – "Jos tuollainen tarjoilu tulee kuin tänään, se paukkuu aika nopeasti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat