Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jalkapallomestaruus ratkeaa yleisömeren keskellä – Interin yleisöennätys luvassa

Inter ja KuPS ratkaisevat jalkapallomestaruuden Turussa 19. lokakuuta.

Veikkausliiga
KuPS voitti FC Interin kotikentällään 2-0 Kuopiossa.
Inter ja KuPS ratkaisevat mestaruuden 19. lokakuuta.Timo Hartikainen / AOP

Jalkapallomestaruuden ratkaiseva Interin ja Kuopion Palloseuran ottelu täyttyy hyvää vauhtia, ja Turkuun on luvassa Interin yleisöennätys liigan mestaruussarjan huipennukseksi.

– Lippujen ostoa ei kannata jättää ensi viikkoon, sillä olemme myyneet tällä viikolla lippuja noin tuhat päivässä, sanoo Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen.

Inter ja KuPS kohtaavat Turussa maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 19. lokakuuta. KuPS johtaa Interiä liigassa kahdella pisteellä ennen päätöskierroksen keskinäistä ottelua. Kotijoukkueen on mestariksi noustakseen voitettava ottelu, mutta KuPS:lle riittää tasapelikin.

Kupittaalla sijaitsevalle stadionille mahtuu istumaan noin 8 000 katsojaa. Lisäksi Inter avasi otteluun 1 300 paikan seisomakatsomon, johon oli vielä keskiviikkona saatavilla lippuja.

– Istumakatsomot ovat loppuun varatut. Toki joitakin seurakorttilaisille varattuja paikkoja voi vielä vapautua myyntiin, Kemppainen kertoi.

Seuran yleisöennätys 8 479 katsojaa syntyi 17. elokuuta 2008, jolloin Inter kohtasi FC Lahden. Tuolla kaudella Inter voitti Suomen mestaruuden, eikä ole sen jälkeen yltänyt liigassa vuosien 2011 ja 2012 hopeita korkeammalle.

KuPS on voittanut mestaruuden viimeksi 43 vuotta sitten, vuonna 1976. Tällä vuosituhannella kuopiolaiset ovat saavuttaneet hopeaa 2010 ja 2017.

KuPS-faneja Savosta ja lähempää

Kuopion Palloseuran kannattajille katsomosta on varattu kaksi lohkoa, joissa on tilaa 870 katsojalle. Kuopiosta Turkuun suuntaa ainakin viisi bussilastillista kannattajia.

– Olen kuullut, että Helsingistä KuPS:n etäkannattajat ovat myös varaamassa busseja, kertoi KuPS:n toimistopäällikkö Juuso Hartikainen.

Vuonna 2009 turkulaisjoukkueiden TPS:n ja Interin kohtaaminen veti 9 089 katsojaa. Lukema on stadionin yleisöennätys.

Lue myös:

Toppatakit esiin ja kansa screenin äärelle – Kuopiossa suunnitellaan Veikkausliigan ratkaisuottelun näyttämistä isolta näytöltä Kuopion keskustassa

Veikkausliigan kultakamppailun dramaattinen käänne palautti hymyn Inter-leirin kasvoille : “Vaihtaisin mitalin ja toisen jalkani mestaruuteen”

Veikkausliigan mestaruustaistelu pysyi elossa – KuPS ei onnistunut varmistamaan kultamitaleja jättiyleisön edessä ja FC Inter haki pakkovoiton Helsingistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat