Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Therese Johaug testaa kapasiteettiaan jälleen juoksussa – osallistuu maastojuoksun Norjan mestaruuskisoihin

Therese Johaug on yhä kiinnostunut ensi kesän yleisurheilun EM-kisojen 10 000 metrin kisasta.

yleisurheilu
Therese Johaug
AOP / Stella Pictures

Norjan hiihtotähti Therese Johaug teki elokuussa uuden aluevaltauksen, kun hän voitti ylivoimaisesti Norjan mestaruuden 10 000 metrin ratajuoksussa. Johaugin voittoaika 32.20,86 alitti myös ensi vuoden EM-rajan.

Vaikka hiihtokausi lähestyy nyt kovaa vauhtia, aikoo Johaug testata kapasiteettiaan edelleen juoksukisoissa.

Johaug on ilmoittautunut mukaan Norjan maastojuoksukisoihin, jotka järjestetään Oslossa tulevana viikonloppuna. Hän aikoo osallistua kuuden kilometrin matkalle.

– Tämä antaa hänelle hyvän tauon tavallisesta harjoittelusta, Johaugin manageri kertoi SVT:n mukaan uutistoimisto NTB:lle (siirryt toiseen palveluun).

Johaug itse kommentoi kisapaikan olevan sen verran lähellä hänen kotiaan, ettei kisaan osallistuminen vaadi häneltä paljoa. Sen sijaan joulukuussa pidettävät maastojuoksun EM-kisat, johon hän haluaisi osallistua, eivät tule kuuloonkaan kiireisen hiihtokalenterin takia.

Johaug on kuitenkin yhä kiinnostunut ensi kesän Pariisin yleisurheilun EM-kisoista.

– Jos juoksen siellä, minulla on vain yksi tavoite: saada paras mahdollinen aika ja juosta niin kovaa kuin mahdollista. En tiedä, onko minulla mahdollisuuksia kansainvälisesti, mutta sitä olisi hauska kokeilla, Johaug sanoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Johaug ei haaveile kesäolympialaisista

31-vuotiaan Johaugin juoksema 10 000 metrin aika on Norjan kaikkien aikojen viidenneksi paras aika. Hän uskoo pystyvänsä parantamaan aikaansa vielä reippaasti, mutta ei aio missään nimessä tavoitella paikkaa Tokion olympialaisista. Tokion raja naisten 10 000 metrille on 31.25,00.

– Ensinnäkin minun pitää keskittyä Pekingin olympialaisiin. Koska en osallistunut olympialaisiin kaksi vuotta sitten, teen kaiken saadakseni parhaan mahdollisen tuloksen sieltä, Pyeongchangin olympiakisojen aikana kilpailukiellossa ollut Johaug sanoi.

Johaug pääsee testaamaan juoksuvauhtiaan toista hiihtomaajoukkueen urheilijaa vastaan, sillä myös Astrid Uhrenholdt Jacobsen on ilmoittautunut maastojuoksukisaan mukaan.

Miesten kisassa myös hiihtäjänä paremmin tunnettu Didrik Tønseth puolustaa mestaruuttaan. Tønseth on osoittanut kovaa juoksukuntoaan aiemminkin, ja viime toukokuussa käydyssä aluemestaruuskilpailussa ajakseen 29.48,80. Tämä tulos olisi Suomen tilastoissa kauden kärkiaika.

Viikonlopun kisoihin on ilmoittautunut mukaan monia kovia suunnistajia, kuten esimerkiksi naisten sarjassa Andrine Benjaminsen ja miesten sarjassa Kasper Fosser, Trond Einar Moen Pedersli ja Einar Melsom.

Lue myös:

Nähdäänkö Therese Johaug ensi vuonna yleisurheilun EM-kisoissa? "Jos se sopii aikatauluihini, haluaisin olla mukana"

Johaug pähkäilee yleisurheilun Pariisin EM-kisoja ja kymppitonnia – "Voisi olla hauska kokeilla"

Johaug juoksi huippuajan 10 000 metrillä Norjan mestaruuskisoissa: ylivoimainen voitto ja maan viidenneksi kovin aika

Therese Johaugille ei riitä vain hiihtoladut – ilmoittautui yleisurheilun mestaruuskisojen kymppitonnille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat