Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Kataja eteni Euroopan cupin lohkovaiheeseen kukistamalla Tartton: "Voitto ja jatkopaikka oli kollektiivinen onnistuminen"

Kataja käänsi ensimmäisen osaottelun tappion voitoksi ja eteni koripallon Euroopan cupin lohkovaiheeseen.

urheilu
Seagullsin Antti Kanervo, Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson ja Brandon Walters sekä Seagullsin Elijah Stewart
Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson (toinen vas.) ja Brandon Walters (toinen oik.) olivat kotijoukkueen parhaat pistenikkarit. Arkistokuva.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Joensuulainen Kataja Basket kohtasi koripallon Euroopan cupin karsinnan toisessa osaottelussa virolaisen Tartton. Se kukisti vieraat pistein 99–87 (46–38) ja eteni yhteispistein 171–165 lohkovaiheeseen. Tartto voitti ensimmäisen osaottelun 78–72.

Tarttolaiset nousivat vielä ottelun loppuhetkillä kolmen pisteen päähän lohkopaikasta, mutta joensuulaiset ratkaisivat ottelun vapaaheittoviivalta.

– Tämä oli meiltä selvästi parempi peli kuin vierasottelu. Pystyimme vastaamaan tänään heidän fyysisyyteensä, joka avauspelissä yllätti meidät. Paremman alun ansiosta saimme otteen ottelusta, Katajan päävalmentaja Juha Sten totesi seuratiedotteessa.

Katajan parhaimmistoon kuuluivat takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (23 pistettä ja 12 koriin johtanutta syöttöä) ja Brandon Walters (22/9).

– Voitto ja jatkopaikka oli kollektiivinen onnistuminen meiltä. Jokainen pelaaja toi jotain hyvää joukkueen pelaamiseen tänään. Olen iloinen, että matka eurokentillä jatkuu, Sten totesi.

Kataja jatkaa Euroopan cupin lohkovaiheessa H-alkulohkossa unkarilaisen Körmendin, puolalaisen Legia Warszawan ja tanskalaisen Bakken Bearsin kanssa.

Lue myös:

Karhubasket aloitti uuden kauden voitokkaasti Kotkassa, Katajalle tappio eurokarsinnassa Virossa: "Sekava ja vaikea ottelu"

Seagullsille arvokas voitto Katajasta – KTP:lle kauden avausvoitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat