Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Asiantuntija uskoo, että Latvalaa savustetaan Toyotalta ulos ja pohtii Mäkisen erikoisia kommentteja: "En tiedä, onko tämä paras tapa pitää joukkuehenkeä yllä"

Yle Urheilun asiantuntijan Riku Tahkon mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että Jari-Matti Latvalan ura Toyotan tehdaskuljettajana ei jatku.

ralliautoilu
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvalan tilanne alkaa käydä vaikeaksi.AOP

Rallin MM-sarjassa ajavan Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen antoi mielenkiintoisia lausuntoja Jari-Matti Latvalan tilanteesta Autosportille eilen. Maailmanmestaruudessa kiinni oleva Ott Tänak jatkanee Toyotalla ja 19-vuotiaan Kalle Rovanperän uskotaan ajavan ensi kaudella tallissa. Mäkisen lausuntojen mukaan Kris Meeke näyttäisi olevan vahvemmin kiinni kolmannessa paikassa.

– Toivottavasti löydämme jotain muuta Jari-Matille. Ehkä, ehkä jotain voisi olla. Ehkä testausta, mutta meillä on jo Juho (Hänninen) testaamassa ja hän on siinä hyvä, Mäkinen pyöritteli Autosportille.

Yle Urheilun asiantuntija Riku Tahko uskoo Mäkisen kommenttien viittaavan siihen, että Latvalan sopimus päättyy.

– On niistä kommenteista kovia otsikoita ainakin saatu. Olisi hauska kuulla alkuperäiset kommentit, kuinka hän on asian ilmaissut. Kaikki merkit kuitenkin vaikuttavat siltä, että asiassa alkaa olla perää. Rovanperän sopimusta ei ole julkistettu, mutta jos sellainen on, Jari-Mattia ilmiselvästi savustetaan pihalle, Tahko totesi.

Mäkisen tapa vihjailla asiasta tuntuu erikoiselta. Yleensä sopimuksista ja niiden päättymisistä kerrotaan vasta sitten, kun asiat ovat virallisia.

– Tommilla on ehkä vähän suomalainenkin tyyli, että asiat sanotaan joskus vähän turhankin suoraan. Toisaalta on myös arvostettavaa, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Usein kierrellään ja kaarrellaan vielä silloin, kun kaikki jo tietävät miten asiat ovat, Tahko sanoi.

– Toisaalta tuollainen syö joukkuehenkeä. Sitä yritetään yleensä säilyttää viimeiseen asti, vaikka tiedetään, että joku olisi lähdössä. Kausi on kesken ja maailmanmestaruudesta pitäisi ajaa. En tiedä, onko tämä paras tapa pitää joukkuehenkeä yllä. Totutumpi tapa on se, että ei puhuta mitään, kunnes on tietty deadline-päivä, jollon asiat tiedotetaan.

"Tommina pitäisin Jari-Matista kynsin hampain kiinni"

Tahkon mukaan Latvalalle ei ole avautumassa paikkaa muissa talleissa, joten jonkinlainen rooli Toyotalla voi olla tiedossa, jos kuskin paikkaa ei tule.

– Tommina pitäisin Jari-Matista kynsin hampain kiinni. Hän on äärimmäisen kokenut kuljettaja ja hänellä on paljon tietotaitoa. Varmasti se olisi samaa mitä Juho Hänninen tekee nyt, auton kehitystä ja testikuskin roolia. Se olisi hyvä tapa jäähdytellä uran loppuun, mutta riittääkö se hänelle? Ikävä fakta on se, että muissa talleissa ei taida hänelle paikkaa olla.

Tahko kertoo lopuksi oman arvionsa siitä, ketkä ajavat Toyotalla ensi kaudella.

– Minulla ei ole tietoa, mutta olen haistellut asioita niin, että Jyväskylän jälkeen Kalle Rovanperälle on kirjoitettu sopimus. Kris Meeke jatkaa, jos se vain vähänkin on mahdollista. Meeke on nyt siirtynyt siihen, että hän ei aja jokaisessa kisassa voitosta, vaan neljännestä sijasta. Hän on täydellinen kuljettaja siihen. Tänakin kohdalla väännetään sopimuksen yksityiskohdista, mutta en näkisi mitään muuta vaihtoehtoa kuin jatkon.

Lue myös:

Autosport: Latvalan jatko Toyotalla näyttää yhä epätodennäköisemmältä – Tommi Mäkinen: "Toivottavasti keksimme jotain muuta Jari-Matille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat