Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Belgia varmisti ensimmäisenä EM-lopputurnauspaikan – Hollanti juhli dramaattisella lisäajalla

Belgialla ja Hollannilla oli aihetta iloon jalkapallon EM-karsinnoissa torstaina.

jalkapallo
Romelu Lukaku
Romelu LukakuGetty Images

Belgia varmisti ensimmäisenä maana paikkansa EM-karsinnoista ensi kesän lopputurnaukseen, kun se murskasi piskuisen San Marinon peräti 9–0 Brysselissä.

Hyökkääjäkolossi Romelu Lukaku kasvatti maajoukkuemaalimääränsä 50:een tehtyään maali-iloittelussa kaksi osumaa. Hän rikkoi ensimmäisenä belgialaispelaajana kyseisen rajapyykin.

Roberto Martinezin suojatit karkasivat G-lohkossa tavoittamattomaan 11 pisteen johtoon lohkokolmoseen Kyprokseen nähden, kun joukkueilla on enää kolme ottelua jäljellä. Belgia on voittanut kaikki seitsemän EM-karsintapeliään hurjalla maalierolla 28-1.

Memphis Depay taas Hollannin sankari

Pohjois-Irlannin hurja puolustustaistelu näytti saavan kruunun jalkapallon EM-karsintalohko C:ssä Rotterdamissa, kun Josh Magennis puski yllättäen 1–0-vierasosuman ottelun 75. minuutilla.

Se ei riittänyt kuitenkaan edes pisteeseen, sillä Memphis Depay pystyi tasoittamaan lukemat ensin 1–1:een kymmenen minuuttia ennen loppua ja lisäajalla osuivat Luke de Jong ja Memphis vielä toistamiseen.

Hollanti dominoi odotetusti pallon kanssa, mutta sai kunnon tekopaikkoja vasta ottelun viimeisen 20 minuutin aikana. Hollannin 3–1-kotivoitto ja varsinkin torstain jälkimmäinen lisäaikamaali voivat olla ratkaiseva seikka jatkopaikkaa tarkasteltaessa, mikäli Hollanti ja Pohjois-Irlanti päätyvät karsinnoissa lopulta tasapisteisiin.

Hollanti, Saksa ja yhden pelin enemmän pelannut P-Irlanti ovat kaikki 12 pisteessä. Karsintalohkojen kaksi parasta etenee lopputurnaukseen.

EM-karsintojen tulokset ja taulukot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat