Rovanperän tulevaisuus ratkeaa Katalonian jälkeen – Teemu Sunisen jatko M-Sportilla on jo käytännössä varma: "Periaatteista on jo sovittu"

Rallimanageri Timo Jouhkin nuorten kuljettajien asema kuskimarkkinoilla on erinomainen.

ralliautoilu
Teemu Suninen
Teemu Sunisen ura jatkuu suurella varmuudella M-Sportin riveissä.Tomi Hänninen

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Jari-Matti Latvala ei ole ainoa suomalaiskuljettaja, joka kuuluu rallimanageri Timo Jouhkin talliin. Kalle Rovanperän ja Teemu Sunisen asema kuljettajamarkkinoilla on huomattavasti Latvalaa ruusuisempi.

WRC2 Pro-luokan mestaruuden Walesissä varmistanut Rovanperä on timantti, jonka kaikki haluaisivat riveihin. Varusmiespalveluksensa maanantaina aloittava nuorukainen tavoittelee seuraavaksi Skodalle valmistajien mestaruutta samassa luokassa. Mikäli titteli ratkeaa jo Kataloniassa, ei Rovanperällä ole tarvetta matkustaa kauden päätteeksi Australiaan.

Vahvoissa huhuissa Rovanperää viedään ensi kaudeksi Toyotalle. Jouhki ei kuitenkaan vieläkään vahvista muuta kuin sen, että Rovanperän halu on ajaa tulevalla kaudella WRC-autoa.

Kalle Rovanperä
Katso Rovanperän veto Power Stagella ja riemuisat juhlat!

– Siihen pyritään. Todennäköisin ja toivotuin aika sen selviämiselle on Katalonian sekä Australian rallien välissä, Jouhki arvioi.

Rovanperäkin joutunee siis odottamaan sitä, että Toyota saa Ott Tänakin nimen sopimuspaperiin. Virolainen on jäädyttänyt kuljettajamarkkinat käytännössä kokonaan. Hyundai tosin teki päätöstä odotellessa odotetun pätkäsopimuksen espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa.

Lähes yhtä lailla maaliin ovat edenneet myös M-Sportilla ajavan Sunisen sopimuskuviot.

– Sunisen tilanne näyttää aika hyvältä. Hänen kohdallaan neuvottelut ovat aika pitkällä, Jouhki paljastaa.

Brittitalli on tehnyt kuljettajiensa kanssa tyypillisesti sopimuksia vain vuodeksi eteenpäin. Yksityistallin nokkamies Malcolm Wilson on kertonut avoimesti tallin taloushaasteista. Ongelma ei sinällään ole rahan puute, vaan Wilson haluaa pitää kulut niin tiukkaan kurissa, jotta yhtiön koko liiketoiminta pysyisi kannattavana.

Autonvalmistajien tukemien kilpailijoiden ei tarvitse huolehtia resursseista aivan samalla tavalla. Tilanne voi kuitenkin muuttua, jos M-Sport saisi jälleen tulevaisuudessa Fordin täyden tuen. Tallipäällikön tehtävistä kuluvaksi kaudeksi sivuun jäänyt Wilson on tiettävästi keskittynyt muun muassa tämän tavoitteen edistämiseen.

Kaikesta huolimatta Sunisen jatkosopimus on enää vain sinettiä vaille valmis.

– Kyse on enemmänkin siitä, että talli saa omat asiansa järjestykseen lopullisesti. Sitten voimme sopia yksityiskohdista. Periaatteista on jo sovittu, Jouhki selvittää.

M-Sportilla on siis vahva halu pitää Suninen tallissaan?

– Kyllä se näin periaatteessa on.

Yle Urheilun lähetykset Katalonian MM-rallista

Torstai 24.10.

21.50 Ennakkolähetys TV2

Perjantai 25.10.

21.50 Koostelähetys päivän tapahtumista TV2

Lauantai 26.10.

11.30 Erikoiskoe 9, suora lähetys TV2

16.30 Erikoiskoe 12, suora lähetys AREENA / jälkilähetys 17.30 TV2

21.00 Koostelähetys päivän tapahtumista TV2

Sunnuntai 27.10.

09.30 Erikoiskoe 15, suora lähetys TV2

13.00 Power Stage, suora lähetys TV2

21.00 Kooste koko rallin tapahtumista TV2

Maanantai 28.10.

19.00 Kooste koko rallin tapahtumista, uusinta TV2

Lue myös:

Tänak on jäädyttänyt Latvalankin tilanteen – manageri hämmästelee virolaisten toimintaa: "Tuntuu ihmeelliseltä, miten he asioita hoitavat"

Jari-Matti Latvala on lähes ulkona MM-sarjasta – Toyotan suunnanmuutos voi avata mahdollisuuden: "Sitä ei pidä jättää käyttämättä"

Asiantuntija uskoo, että Latvalaa savustetaan Toyotalta ulos ja pohtii Mäkisen erikoisia kommentteja: "En tiedä, onko tämä paras tapa pitää joukkuehenkeä yllä"

Autosport: Latvalan jatko Toyotalla näyttää yhä epätodennäköisemmältä – Tommi Mäkinen: "Toivottavasti keksimme jotain muuta Jari-Matille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat