Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Joel Pohjanpalo helpottaisi Teemu Pukin paineita, jos Huuhkajien suurin tähti sellaisia tuntisi – "maalittomuus" ei ykköstykkiä huoleta

Teemu Pukin mukaan Suomi ei pelaa vain tasapelistä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki
Teemu Pukki uhkuu itseluottamusta tärkeiden karsintapelien alla.Tomi Hänninen

Suomen ottelu välitetään suorana Yle Puheella kello 19 alkaen.

Teemu Pukin syksystä puhuttaessa ylisanat on käytetty jo moneen kertaan. Kuusi maalia Valioliigassa, ja siihen päälle vielä pari onnistumista Huuhkajien karsintapeleissä.

Suomalaisen vire on ollut sitä luokkaa, että hetken maalittomuus tuntuu jo ikuisuudelta. Tai "maalittomuus", kolme peliä ilman osumaa kun ei ole isossa kuvassa ajanjakso eikä mikään.

– Fiilis on hyvä, vaikka muutamaan peliin ei ole tullut maalia. Olen kuitenkin pystynyt pelaamaan täysiä minuutteja, joten tuntuma on tosi hyvä. Aivan kuten itseluottamuskin, Pukki sanaili Yle Urheilulle.

Huuhkajien ei siis tarvitse Pukin maalivireestä huolehtia. Lisätehokkuutta Suomi saa kuitenkin pelikuntoon ja maajoukkueeseen palanneesta Joel Pohjanpalosta.

– Se on tosi siistiä. Jolle on näyttänyt jo treeneissä, että on huippukunnossa. Vaikeat ajat ovat takana, meno näyttää hyvältä. Jollesta saamme hyvin toimivaan rinkiin vielä vähän lisää, Pukki kehaisee.

Viekö se myös paineita omilta harteilta, kun tiedetään millainen maalitykki Pohjanpalo on parhaimmillaan?

– No joo... En ole ehtinyt ajatella asiaa noin. En tykkää muutenkaan ottaa paineita tai ajattele, että niitä olisi. Ei sillä sinällään ole siis merkitystä, Pukki sanailee.

"Emme voi hakea vain tasapeliä"

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan Zenicassa. Terästeollisuudestaan tunnetun kaupungin ilmanlaadun kutsuminen surkeaksi on lähempänä kohteliaisuutta kuin totuutta.

Lämmin sää ja tunkkainen ilma eivät kuitenkaan Pukin mieltä paina.

– En ole hirveästi ehtinyt vielä ulkona käymään. Olosuhteet ovat kuitenkin samat molemmille. Parempi on lämpimässä säässä pelata kuin kylmässä.

Kannattajat eivät hengitysteitä pysty avaamaan, mutta muuta tukea he Huuhkajille jälleen antavat. Zenicaan odotetaan paikalle noin tuhatta suomalaisfania.

– He ovat todella iso voimavara. He ovat tukeneet meitä aikaisemmissakin karsinnoissa. Etenkin näissä karsinnoissa on ollut hyvä noste meidän ympärillä. Fanit pitävät meteliä kotona ja vieraissa. Se auttaa meitä, Pukki kiittelee.

Kannattajien toiveena on tietenkin todistaa Suomen vierasvoittoa, mikä tarkoittaisi EM-kisapaikan kannalta herkullista tilannetta – tuolloin Suomelle riittäisi voitto tiistaisesta kotipelistä Armeniaa vastaan.

– Emme ole ajatelleet tätä peliä pidemmälle. Suomen paita päällä haetaan aina vain voittoa. Tiedämme, että piste täältä ei ole huono tulos, mutta emme voi hakea vain tasapeliä, Pukki muistuttaa.

Lähtökohdat ovat kaikin tavoin herkulliset. Ehkä juuri siksi Zenicassa aika matelee. Suomen ykköstähdelläkin pyörii mielessä vain yksi asia.

– Haluan jo kentälle.

Lue myös:

Kommentti: Huuhkajien ovi luvattuun maahan on jo raollaan – sen avaamiseksi on monta tapaa, joista tärkein on paluu perusryhmitykseen

Puolitoista vuotta maajoukkueesta sivussa ollut Pohjanpalo ei tullut vain katselemaan, vaan taistelemaan peliajasta – "Joukkueen suunta on ollut oikea ja olemme nyt melkein huipulla"

Kivikovasta vierashaasteesta huolimatta Kanerva ei nöyristele – "Olemme voittaneet neljä tulevaa karsintavastusta vuoden sisällä"

Huuhkajien kapteeni Sparv valmiina historiallisen tärkeisiin peleihin: "Bosnia-peli on ollut mielessä neljä viikkoa melkein joka päivä"

Huuhkajille viime hetken poisjäänti

Huuhkajien topparipari luottaa toisiinsa ja puhuu kaikesta, vaikka se ei olisi välttämätöntä: "Tunnemme toisemme niin hyvin, ettei aina tarvitse edes kommunikoida"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat