1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. käsipallo

Käsipallon Mestarien liigan uudistus kirpaisee Suomea pahasti – Cocksin huippupeleistä kannattaa nauttia nyt!

Riihimäen Cocks kohtaa vierasottelussa Pohjois-Makedonian kakkosjoukkueen HC Eurofarm Rabotnikin. Cocksin pelit Mestarien liigassa uhkaavat päättyä lyhyeen, sillä ensi kaudella mukaan kutsutaan vain Euroopan 16 parasta käsipalloseuraa.

Riihimäen Cocks voitti Nico Rönnbergin johdolla Tatran Presovin Mestarien liigan ottelussa syyskuussa. Kuva: AOP / Compic / Kimmo Brandt

Riihimäen Cocksin europeleistä Mestarien liigassa kannattaisi nauttia syksyn aikana, sillä ne ovat päättymässä tämän kauden jälkeen.

Käsipallon Mestarien liigaan osallistuu kaikkiaan 28 joukkuetta, jotka on jaettu neljään lohkoon. Ensi kaudella Mestarien liiga supistuu eliittiryhmäksi, johon kelpuutetaan vain 16 parasta eurooppalaisseuraa, ja voittajalle on tarjolla miljoonan euron palkintopotti pitkän kauden päätteeksi.

– Uudistus kirpaisee Suomea aika pahasti. Jos Cocks ei nyt pärjää, niin onhan sinne mahdollisuus palata tulevaisuudessa. Tämä uudistus menee kuitenkin metsään, jos halutaan laajentaa käsipallon osaamista Euroopassa. Jokaisella maalla pitäisi olla mahdollisuus päästä edes karsintojen kautta parrasvaloihin. Nyt sitäkään ei ensi vuonna ole, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen harmitteli.

Cocks pelaa toista peräkkäistä kauttaan Euroopan parhaassa handisliigassa ja on esiintynyt Mestarien liigassa ryhdikkäästi. Viime kaudella joukkue voitti alkulohkossa kaksi ottelua ja pelasi kaksi tasapeliä, nyt se on napannut kolmesta ottelusta yhden voiton.

Cocks aloitti kauden tappioilla ruotsalaiselle Sävehofille ja Irunille (Espanja), mutta Presovista (Slovakia) irtosi kotivoitto maalein 29–27.

Kolmen kierroksen jälkeen Cocks on C-lohkossa neljäntenä. Sunnuntaina edessä on vaikea vierasottelu Pohjois-Makedoniassa Rabotnikia vastaan.

– Rabotnik on hieman tuntematon joukkue, vaikka siellä on maajoukkuepelaajia muutamasta maasta. Euroopan huippupelaajia ei joukkueesta kuitenkaan löydy, Salminen sanoi.

Rabotnik on vahva kotikentällään Bitolassa

Ensimmäistä kauttaan Mestarien liigassa pelaava Rabotnik on hävinnyt kaikki ottelunsa vaivaisella yhdellä maalilla, mutta SEHA-liigassa joukkue pystyi kukistamaan huippujoukkue Veszpremin maalein 26–24.

– Cocks häviää Rabotnikille fyysisessä voimassa, joten kentällä pitää onnistua joukkueena. Kolmikkoon Teemu Tamminen, Nico Rönnberg ja maalivahti Vitalii Shitsko Cocks voi aina luottaa, mutta muiden olisi myös astuttava esille, Salminen sanoi.

– Uusista vahvistuksista pitäisi löytyä enemmän pelaajia, jotka voivat kantaa vastuuta erityisesti hyökkäyspäässä. Vain Juri Semenov on pelannut lupaavasti. Hän on hyvä pelinrakentaja, mutta ajoittain vielä vaipunut harmaaseen massaan.

C-lohkosta vain kaksi joukkuetta etenee jatkopeleihin, joten Cocks tarvitsee vierasvoiton Pohjois-Makedoniasta. Helppoja pelejä ei Mestarien liigassa ole tarjolla, ja jälleen Cocksin pitäisi venyä ja kestää kotijoukkueen vahvat rynnistykset avauspuoliskolla.

– Nykyisin joukkueiden pelityylissä ei ole juurikaan eroja. Vaikeammaksi käy, jos Cocksin pitää alkaa painia kentällä. Lisäksi päävalmentaja Gintaras Savukynaksen on pystyttävä pitämään pelaajien päät kylmänä. Katsomossa on parisen tuhatta Rabotnikin kannattajaa, jotka osaavat olla aika fanaattisia.

Ottelua voi seurata Yle Areenassa kello 17.55 alkaen.

Lue myös:

Riihimäkeläinen moukari- ja rallimies rakensi käsipalloilijan paratiisin – laittoi neljä miljoonaa euroa uuteen halliin: "Kun on hölmö yrittäjä, ainahan sitä haluaa parempaa"

Cocksille avausvoitto käsipallon Mestarien liigassa

Edes upouusi areena ei auttanut – Riihimäen Cocks avasi käsipallon Mestarien liigan tappiolla: "Meiltä puuttui joukkuepeli"

Cocks nälkäisenä toiseen Mestarien liigan kauteen, uusi kotiareena tuo virtaa koko Riihimäelle: "Meillä on yleisön tuki takana ja hirveä motivaatio"