Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mira Potkonen ei peitellyt pettymystään välierätappion jälkeen, vaikka MM-kisoista tuli vuoden kolmas arvokisamitali: "Ei tyydytä millään lailla"

Mira Potkonen hävisi nyrkkeilyn MM-kisojen välierässä Kiinan Wang Congille tuomariäänin 1–4.

nyrkkeily
Mira Potkonen
Mira Potkonen otteli GeeBee -turnauksessa maaliskuussa. Lehtikuva / Martti Kainulainen

Mira Potkosen MM-kisat päättyivät välieriin, kun Kiinan Wang Cong poistui kehästä voittajana tuomariäänin 4–1. Mestaruutta tavoitellut Potkonen ei peitellyt pettymystään tappion jälkeen.

– Kaveri oli parempi. Kaveri sai rytmillänsä vähän sekoitettua pasmat ja omaa rytmiä ei löytynyt. Tekemisestä tuli vaikeaa ja ajatukset eivät olleet selkeitä. Homma meni vähän siinä, Potkonen kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Kerta oli ensimmäinen, kun Potkonen otteli Congia vastaan. Etenkin vastustajan tempo yllätti hallitsevan Euroopan mestarin.

– Emme olleet ikinä Congia livenä nähneet ja nauhalta ei ihan todenmukaista kuvaa saa. Hän oli nopeampi ja vikkelämpi ja terävämpi, Potkonen avasi.

Potkosen vuosi on ollut menestyksekäs, sillä hän voitti sekä Euroopan kisat kesäkuussa että EM-kisat reilu kuukausi takaperin. MM-pronssi ei kuitenkaan maistunut vielä tuoreeltaan Potkoselle.

– Ei tyydytä millään lailla, Potkonen kuittasi.

Suomalainen ei kuitenkaan myöntänyt, että kova kisarupeama ja lukuisat leirit olisivat vaikuttaneet suoritukseen ainakaan negatiivisesti.

– Oli etukäteen tiedossa, että muutamasta kuukaudesta tulee tiivis kattaus. Nämä kaikki valmistivat minua itselleni tärkeimpiin kisoihin ja olin parhaassa kunnossa täällä. Tässä matsissa kaveri kuitenkin yllätti ja sai pasmani sekaisin ja sitten ottelu meni vähän tälläiseksi.

Potkosella oli ennen lauantain välierää saldonaan kaksi selvää voittoa tuomariäänin 5–0 sekä yksi tyrmäysvoitto. Pari tuntia välierätappion jälkeen MM-turnauksesta löytyi myös positiivista asioita.

– Siellä oli ihan hyviä otteluita. Ei niitä tyrmäysvoittoja ole hirveästi tullut, ihan hyvä, että sai onnistumisia myös tänne kehiin. Irlantilaisestakin pystyi ottamaan selvemmän voiton vähän rennommin mielin.

Seuraavaksi 38-vuotias Potkonen valmistautuu maaliskuun olympiakarsintoihin. Vielä tarkkaa suunnitelmaa ei kuitenkaan oltu tehty.

– Karsinnat on päämääränä ja niitä kohdin tehdään töitä.

Lue myös:

Kiinalaisvastustajan tempo yllätti Potkosen – valmentaja Teuronen kiitteli MM-pronssia napannutta suojattiaan: "Kolme arvokisamitalia on ihan saakelin kova suoritus"

Kiinan Wang Cong vei välierän – Mira Potkonen jäi MM-kehässä pronssille

Mira Potkonen jatkoi vahvoja otteitaan MM-kehässä – voitto varmisti vähintään pronssimitalin

Mira Potkonen iski kahdeksan parhaan joukkoon MM-kisoissa – seuraava vastus on tuttu: "Se oli viimeksi kova ottelu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat