Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Biles nousi jo Stsherbon rinnalle – meneekö hän huomenna ohi?

Simone Biles nousi Vitali Stsherbon rinnalle MM-mitalien määrässä Stuttgartissa. MM-kisojen päätöspäivänä hän kilpailee vielä kahdessa finaalissa.

voimistelu
Simone Biles
Simone Biles on voittanut nyt 23 MM-mitalia.Getty Images

Yhdysvaltalainen voimistelutähti Simone Biles jatkoi kultajuhliaan Stuttgartin MM-kisoissa, kun hän taituroi lauantaina telinekohtaisissa finaaleissa hypyn mestariksi.

Mestaruus oli nelinkertaiselle olympiavoittaja Bilesille jo uran 17:s ja kaikkiaan 23:s MM-mitali. Tällä hän nousi kaikkien aikojen MM-mitalitilastossa valkovenäläisen Vitali Stsherbon rinnalle. Stsherbo voitti vuosina 1991–1996 neljissä MM-kisoissa 11 kultaa, kun Biles on saavuttanut mitalinsa viisissä MM-kisoissa. Toisaalta miehillä on MM-kisoissa enemmän lajeja.

Ennen kisoja Biles oli mitalien määrässä tasoissa naisten kaikkien aikojen menestyneimmän voimistelijan, Svetlana Horkinan,kanssa 20 mitalillaan. Biles ohitti Horkinan neliottelun mestaruudellaan.

22-vuotiaalla Bilesilla oli lauantai-iltana mahdollisuus nousta jopa Stsherbon ohi, mutta hänet jätettiin eritasonojapuissa viidenneksi. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus tulla kaikkien aikojen menestyneimmäksi telinevoimistelijaksi vielä sunnuntaina, kun hän osallistuu puomin ja permannon finaaleihin.

Biles on voittanut Stuttgartin kisoissa hypyn lisäksi sekä neliottelun että joukkuekilpailun MM-kullat. Neliottelun mestaruus oli hänelle jo kaiken kaikkiaan viides, joukkuekulta oli Yhdysvalloille taasen viides perättäinen.

Biles häikäisi hypyn finaalissa kahdella huikealla suorituksella, josta hänet palkittiin 15,399 pisteellä. Toiseksi tullut Yhdysvaltojen Jade Carey saavutti 14,883 pistettä ja pronssimitalisti Ison-Britannian Ellie Downie 14,816 pistettä.

Miesten finaaleissa Carlos Edriel Yulosta tuli ensimmäinen filippiiniläinen, joka on voittanut telinevoimistelun MM-kultaa. Hän voitti permannon pistein 15,300 ja kukisti Israelin Artem Dolgopyatin 0,1 pisteellä.

19-vuotias Yulo on tämän vuoden MM-kisojen nuorin kilpailija. Tätä nykyä Japanissa asuva Yulo voitti viime vuonna pronssia. Myös tämä saavutus oli historiallinen Filippiineille, sillä se oli maan ensimmäinen palkintosija MM-kisoissa.

Lue myös:

Yhdysvaltain voimistelutähti Biles säkenöi MM-telineillä

Venäjän miehille joukkuekultaa MM-telinevoimistelussa

Voimistelukuningatar Biles teki MM-historiaa Stuttgartin joukkuefinaalilla

Flunssainen Oskar Kirmes jäi ilman olympiapaikkaa telinevoimistelun MM-kisoissa: "Todella harmittava päivä"

Telinevoimistelun supertähti Simone Biles oli omaa luokkaansa jo karsinnassa – suomalaisten olympiaunelma kaukana

Rion olympiavoittaja Simone Biles ja suomalaisnaiset kisaavat rinta rinnan telinevoimistelun MM-areenalla: "Pitää olla itsevarma ja näyttää, että minäkin olen tosi hyvä!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat