Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Ranskalaisori Face Time Bourbon ravasi ylivoimaisesti Euroopan ykköseksi Vermossa

Stonecapes Queila varmisti suomalaisvoiton viisivuotiaiden EM-lähdössä.

raviurheilu
Graceful Swamp Toto76-raveissa Seinäjoella 1. joulukuuta 2018.
Graceful Swamp juoksi UET Grand Prix -finaalissa. Graceful Swamp kuvattuna Toto76-raveissa Seinäjoella 1. joulukuuta 2018.Handout

Ennakkosuosikki, ranskalaisori Face Time Bourbon on ravannut 4-vuotiaiden lämminveristen UET Grand Prix -finaalin voittoon EM-raveissa Vermossa. Björn Goopin ohjastama voitokas ori tienasi omistajilleen 200 000 euroa.

Suomalaishevosista finaalissa juoksivat oriit Graceful Swamp ja Lewis Ale, jotka molemmat putosivat kolmen kärjestä. Toiseksi kisassa ravasi Ranskan Frisbee d'Am ja kolmanneksi niin ikään ennakkosuosikkeihin lukeutunut Saksan Mister F Daag.

Ranskan karsintojen voittajia Face Time Bourbonia ja Mister F Daagia pidettiin ennakkoon suomalaishevosten kovimpina finaalivastuksina. Face Time Bourbonin valmentaja Sebastien Guarato kehui hevosta ennen kisaa parhaaksi, jota hän on valmentanut.

EM-finaalin voitto on mennyt suomalaishevoselle vain kahdesti: Jorma Kontion ohjastamalle Jexpress Dahlialle vuonna 1992 ja Tuomas Korvenojan ohjastamalle Brad De Veluwelle vuonna 2012.

Euroopan raviliiton perustama UET Grand Prix on vuosittain järjestettävä kilpailu oriille ja tammoille. Suomessa EM-ravit järjestettiin viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Viisivuotiaiden lähdössä peräti seitsemän suomalaishevosta

Ennen GP-finaalia Vermossa kisattiin kolme- ja viisivuotiaiden lämminveristen Euroopan mestaruuksista.

Kolmevuotiaiden lähdön voitti tanskalaisori Ecurie D, joka ravasi vahvaan voittoon pahan alkulaukan jälkeen. Toiseksi pinnisti Norjan Golden Dream M.E. ja kolmanneksi suomalaislupaus Raskolnikov Frido ohjastajanaan Santtu Raitala.

Viisivuotiaiden lähdössä kymmenen hevosen joukossa ravasi peräti seitsemän suomalaisravuria. Niistä paras oli näytösluontoisesti voittoon ravannut tamma Stonecapes Queila ohjastajanaan Hannu Torvinen. Toiseksi lähdössä tuli saksalainen Portland ja kolmanneksi Pekka Korven suomalaisajokki Hotshot Luca.

Lue myös:

Lewis Ale voi olla seuraava Suomen kansainvälinen ravitähti – nyt hevosella on edessään kova koitos ja mahdollisuus voittaa 200 000 euron palkinto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat