Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Roman Galay nousi kahdeksanneksi Finlandia Trophyssa

Kotiyleisö antoi voimaa ja energiaa Roman Galaylle taitoluistelun Finlandia Tropyhssa, Espoossa.

taitoluistelu
Roman Galay
Roman Galay oli vapaaohjelman viides Finlandia Trophyssa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen Roman Galay oli vapaaohjelman viides ja nousi taitoluistelun Finlandia Trophnyn miesten kokonaiskisassa sijalta 11 kahdeksanneksi yhteispistein 193,11. Kisan voiton vei Japanin Shoma Uno.

– Olen ihan tyytyväinen. Odotinkin, että vapaaohjelmasta tulee hyvä kokonaisuus, koska se on mennyt harjoituksissakin hyvin. Kotikatsomo ja -yleisö antoi hurjan paljon voimaa, energiaa ja iloa. Tällaista fiilistä ei ole missään muualla, Galay iloitsi tiedotteessa.

Valtter Virtasen sijoitus oli 17. pistein 155,43.

Vajaat puoli vuotta yhdessä harjoitelleet Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat jäätanssin Finlandia Trophyssa Espoossa seitsemäntenä rytmitanssin jälkeen. Pirinen kaatui askelsarjassa, joten pisteet 62,19 jäivät parin ennätystuloksesta 67,01.

– Kaatuminen harmittaa, ja saimme toisen vähennyksen liian kauan kestäneestä nostosta, jonka ajoitukseen kaatuminen heijastui. Pisteemme nousivat kuitenkin sen verran korkeiksi, että tuomarit selvästi arvostavat meitä, Pirinen sanoi tiedotteessa.

Kisan kärjessä on Yhdysvaltojen pari Madison Chock-Evan Bates pisteillä 78,80. Kakkossijaa pitää pisteillä 72,11 Venäjän Betina Popova-Sergey Mozgov. Kolmantena oleva Kiinan Shiyue Wang-Xinyu Liu sai ohjelmastaan 71,68 pistettä.

Pariluistelussa voiton veivät Venäjän Anastasia Mishina ja Aleksadr Galliamov pistein 210,18. Toiseksi sijoittui suomalaissyntyinen ja maamme väreissä yksinluistelijana kilpaillut, mutta Venäjää edustava Alisa Efimova parinsa Aleksander Korovinin kanssa.

Lue myös:

Lyhytohjelmassaan onnistunut Jenni Saarinen neljäntenä Finlandia Trophyssa

Finlandia Trophy käydään ilman kirkkaimpia suomalaishuippuja: "Varmasti jokaisen kohdalla tällä hetkellä viisas ratkaisu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat