Hyppää sisältöön

Paulus Arajuuri sai uransa ensimmäisen polvivamman – toppari käänsi katseet jo Armenia-otteluun: "Ihan sama kuka on kentällä, me hoidamme tiistaina"

Paulus Arajuuri ei vielä Bosnia-ottelun jälkeen osannut sanoa, kuinka vakavasta vammasta on kyse.

Paulus Arajuuren ilme kertoo kaiken: vääntynyt polvi tekee kipeää. Kuva: EPA

Neljä maalia omiin ja Paulus Arajuuren loukkaantuminen. Vierasottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan oli Huuhkajien puolustukselle murheellinen.

Arajuuren polvi vääntyi kaksinkamppailutilanteessa jo ottelun alussa. Yksi karsintamenestyksen kulmakivistä yritti jatkaa peliä, mutta joutui parinkymmenen minuutin päästä tällistä jättämään kentän.

– Ei ole koskaan uran aikana vääntynyt polvi. Sieltä kuului pelottava ääni. Ei olisi voinut kuvitella ikävämpää ajoitusta, mutta tämä on futista ja sitä sattuu, Arajuuri sanoi Yle Urheilulle.

Sauli Väisänen korvasi Arajuuren heti Bosnian 1–0-maalin jälkeen.

– Kentällä on paljon adrenaliinia. Tuli fiilis, että pystyn jatkamaan niin kauan kuin pystyy juoksemaan ja voittamaan omat tilanteet. Silloin pitää kuitenkin tulla pois, kun huomaa, ettei pysty enää hoitamaan omaa tonttiaan.

Arajuuri ei itse osannut arvioida vamman vakavuutta, mutta jos tv-kuvien tuskaisista ilmeistä voi jotain päätellä, tiistain Armenia-ottelu tulee todennäköisesti liian nopeasti.

– Niin kauan kuin pienikin toivon kipinä on, niin aion sen pitää. Koko uran tärkein ottelu tulossa muutaman päivän päästä. Ehkä se antaa uskoa, että pystyin kentällä hetken vielä painamaan, Arajuuri totesi.

"Vieläkin unelmatilanne"

Arajuuren topparipari Joona Toivio yritti tsempata Arajuurta parhaansa mukaan jatkamaan, mutta huomasi pian, ettei tämä pysty jatkamaan.

– Minä ja Tim (kapteeni Sparv) sanoimme molemmat, että jos et voi pelata, niin on pakko mennä vaihtoon, Toivio kertoi tilanteesta.

Toivio ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan myönsi Bosnian paremmuuden.

– Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia emmekä saaneet pidettyä palloa. Täytyy muistaa, että Bosnia oli hyvä. Kun toinen joukkue on noin hyvä ja toinen ei pääse omalle tasolleen, luvut ovat tuollaisia, Toivio summasi.

Sekä Arajuuri että Toivio käänsivät katseen saman tien tiistain Armenia-otteluun. Paikka EM-lopputurnauksessa on yhä Huuhkajien omissa käsissä.

– Jos minä en pysty pelaamaan, niin meillä on loistavia äijiä, jotka pystyy. Nyt ei saa työntää päätä pensaaseen, vaan seuraavat päivät ovat tosi kriittisiä luoda itseluottamusta ja käyttää tätä ottelua siihen. Meillä on vieläkin unelmatilanne ja sen aiomme käyttää. Ihan sama kuka on kentällä, me hoidamme tiistaina, Arajuuri sanoi päättäväisesti.

Toivio näkee vain ja ainoastaan hyvänä asiana, että Armenia-peli tulee nopeasti vastaan.

– Ei tässä auta painaa leukaa rintaan. Palauttelemme mönjät pois jaloista ja tiistaina kaadamme Armenian.

Lue myös:

Huuhkajille tyly selkäsauna EM-karsinnassa: Bosnia-Hertsegovina huudatti hurmioitunutta kotiyleisöään neljästi

Osuiko pallo Pyry Soirin käteen? Suomalaispelaajat protestoivat rangaistuspotkutuomiota voimakkaasti – katso video ja päätä itse

Huuhkajat sai kylmää kyytiä, Joel Pohjanpalo viimeisteli Suomen kavennusmaalin – näin Bosnia-ottelu eteni