Hyppää sisältöön

Historiallinen EM-kisapaikka on yhä Huuhkajien omissa käsissä, mutta lisämaali Bosniassa olisi tullut tarpeeseen – "Tiedostamme lähtökohdan"

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Suomen pelissä eivät Zenicassa toimineet edes perusasiat.

Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pettyi omiensa esitykseen Zenicassa. Bosnia-Hertsegovina aiheutti Suomelle karsintojen ensimmäisen notkahduksen ja murjoi valkopaidat 4–1.

– Bosnia oli selvästi parempi kuin Tampereella ja Suomi selvästi huonompi. Emme päässeet omalle tasollemme. Bosnia oli aggressiivisempi ja voitontahtoisempi tänään, Kanerva totesi ja viittasi kesäkuun otteluun, jonka Suomi voitti kotona 2–0.

Huuhkajat oli Bosnian kanssa pulassa alkuvihellyksestä lähtien, ja sen myönsi myös Kanerva. Zenican illassa Suomen pelissä ei toiminut oikein mikään.

– Olen ennen kaikkea pettynyt perusasioiden toimimattomuuteen. Jos ajatellaan syöttöjen laatua, kaksinkamppailupelaamista, pallon suojaamista, ennakointia, reagointia... niissä pitää ehdottomasti skarpata.

EM-kisapaikka on yhä Suomen omissa käsissä. Bosnian voitto tiesi kuitenkin sitä, että Suomen on voitettava loput kolme otteluaan, mikäli myös Bosnia tekee niin.

– Uskon, että pelaajat ovat olleet jalat maassa, vaikka muut tahot ovat puhuneet paljon näistä mahdollisuuksista. Tiedostamme lähtökohdan, se ei muutu. Armenia ja Liechtenstein pitää voittaa. Sitten katsotaan paljon on pisteitä ja mitä Kreikasta tarvitaan. Näitä (tappioita) tulee matkan varrelle ja nyt meidän henkinen kanttimme mitataan, Kanerva summasi.

Ruma tappio tarkoitti myös sitä, että tasapisteissä Bosnia on Suomen edellä keskinäisten otteluiden maalieron turvin. Yhdellä lisämaalilla Suomi olisi keskinäisessä vertailussa pysynyt Bosnian edellä. Kanerva reagoi 4–1-tilanteessa nostamalla toppari Sauli Väisäsen mukaan hyökkäykseen.

– Emme saaneet hänelle palloa. Meillä oli kolme kärkeä lähellä toisiaan, missä on oma riskinsä. Toivottavasti maalierolla ei ole mitään merkitystä, vaan saamme tarpeeksi pisteitä kasaan, Kanerva totesi.

Lue myös:

.
.