1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Pohjanpalolla ristiriitaiset tunteet Huuhkajien murskatappiossa: "Tippa meinasi tulla linssiin, kun tuli kutsu kentälle"

Pitkän loukkaantumisjakson läpikäynyt Joel Pohjanpalo teki Suomen ainoan maalin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Huuhkajat
Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo pelasi toisen puoliajan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.AOP / Rex Features

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjälle Joel Pohjanpalolle EM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan oli ristiriitainen kokemus. Kotijoukkue löi Huuhkajat tylysti 4–1 ja hallitsi kenttätapahtumia selvästi. Pohjanpalo pääsi kuitenkin pitkän loukkaantumisjakson jälkeen kentälle ja teki maalin.

– Tippa meinasi tulla linssiin, kun tuli kutsu kentälle. Olen erittäin mielissäni siitä, että jalka kestää pelata. Joukkueelle tätä kuitenkin pelataan ja meillä kaikilla on sama unelma päästä arvokisoihin. MItään ei ole kuitenkaan hävitty. Tiistaina pitää kaataa Armenia ja sitten kaikki on taas todella hyvin, Pohjanpalo sanoi

Pohjanpalo tuli otteluun mukaan toiselle puoliajalle. Kentälle pääsy ei ollut hänelle yllätys. Siitä oli ollut puhetta päävalmentaja Markku Kanervan kanssa etukäteen. Kun Suomi oli tauolla 0–2 -tappiolla, oli luonnollista ottaa hyökkääjä kentälle.

Pohjanpalon mukaan Bosnia oli lauantaina selvästi parempi joukkue.

– Tasoero oli kentällä jonkinlainen. Ensimmäisellä puoliajalla Bosnia kontrolloi hyvin peliä eikä päästänyt meitä peliin mukaan. Toinen maali harmittaa, tilanne ei missään nimessä ollut käsi. Kolmas maali oli sitten niitti.

Kotijoukkue meni jo 4–0 -johtoon, kunnes Pohjanpalo teki Suomelle kavennusmaalin komeasti yläriman kautta.

– Mietin, pitäisikö ykkösellä kääntää, mutta muutaman vuoden pelanneena olen oppinut, että kaksi kosketusta yleensä kannattaa ottaa, Pohjanpalo hymähti.

Lopussa Huuhkajat haki vielä toista osumaa, joka olisi ollut tärkeä. Nyt Bosnia on edellä, jos maat päätyvät tasapisteisiin. Varmaa on ainakin se, että Suomi selviytyy EM-lopputurnaukseen voittamalla loput kolmea otteluaan.

Lue myös:

Asiantuntijan mukaan Suomen esitys oli "kaikilta osin pannukakku" – katseet on suunnattava välittömästi kohti tiistaita

Kommentti: Tuttu hymy hyytyi hetkeksi – Huuhkajat notkahti Bosniassa, mutta on yhä unelmatilanteessa

Historiallinen EM-kisapaikka on yhä Huuhkajien omissa käsissä, mutta lisämaali Bosniassa olisi tullut tarpeeseen – "Tiedostamme lähtökohdan"

Paulus Arajuuri sai uransa ensimmäisen polvivamman – toppari käänsi katseet jo Armenia-otteluun: "Ihan sama kuka on kentällä, me hoidamme tiistaina"

Huuhkajille tyly selkäsauna EM-karsinnassa: Bosnia-Hertsegovina huudatti hurmioitunutta kotiyleisöään neljästi