Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä

Taifuuni vaikutti myös rugbyn MM-kisoihin, otteluita peruttiin ensimmäistä kertaa historiassa – Skotlanti harkitsi oikeustoimia, Kanada osallistui pelastustöihin

Skotlanti väläytti jopa oikeustoimia, mikäli sen ottelu Japania vastaan olisi peruttu. Ottelua päädyttiin kuitenkin siirtämään.

rugby
Japani taifuuni
Yleisö vyöryi kohti Yokohaman stadionia ja Japanin ja Skotlannin ottelua. Ottelua oltiin jouduttu siirtämään taifuunin vuoksi.Getty images

Japaniin iskenyt taifuuni on vaikuttanut formula 1 -kilpailun lisäksi myös rugbyn MM-kisoihin.

Kisajärjestäjät peruivat Kanadan ja Namibian, Uuden-Seelannin ja Italian sekä Englannin ja Ranskan väliset ottelut. Otteluiden peruminen merkitsi, että ne kirjattiin päättyneeksi 0–0. Kerta on ensimmäinen, kun rugbyn MM-kisoissa joudutaan perumaan otteluita.

Päätös herätti myös paljon kritiikkiä siitä, miksi MM-kisat pelataan Japanissa hirmumyrskykaudella.

Lisäksi kisajärjestäjät siirsivät Japanin ja Skotlannin ottelun myöhemmin pelattavaksi. Skotlanti tarvitsi kipeästi pisteitä pitääkseen jatkohaaveet elossa. Se uhkasi kisajärjestäjiä jopa oikeustoimilla, mikäli ottelu olisi peruttu.

– Tälläinen tuho laittaa asiat oikeaan perspektiiviin. Vaikka teemme kaikkemme, jotta MM-kisojen ottelut voitaisiin pelata sovitusti, on ihmisten hyvinvointi ja turvallisuus paljon tärkeämpää, World Rugbyn johtaja Bill Beaumont lausui. Rugbyn kansainvälinen kattojärjestö vastaa muun muassa MM-kisojen järjestämisestä.

Kyseessä on Japanin vuosikymmenten voimakkain taifuuni. Ainakin 19 ihmistä on kuollut ja 16 on kateissa. Loukkaantuneita on uutistoimistojen mukaan ainakin 150. Kymmenettuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan.

Kanadan joukkue suhtautui ottelun perumiseen huomattavasti Skotlantia suopeammin. Joukkueen pelaajat osallistuivat pelastustöihin.

Rugbyn MM-kilpailut järjestetään Japanissa 20.9.–2.11.2019. Neljän vuoden välein pelattavia rugbyn MM-kilpailuja on kutsuttu maailman kolmanneksi suurimmaksi urheilutapahtumaksi olympialaisten ja jalkapallon MM-kisojen jälkeen.

Lue myös:

Japanissa taifuunin vaatimien kuolonuhrien määrä nousee – ainakin 48 kuollut, monen kadonneen pelätään joutuneen tulvavesien viemiksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat