Suora

  • Urheilustudio Levillä
  • Hiihdon Suomen Cup, naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio Levillä
  • Alppihiihdon MC: Levi, naisten pujottelun 1. lasku
  • Levi, naisten pujottelun 1. lasku
  • Hiihdon Suomen Cup, miesten 15 km (v)

Bottaksella on neljä kisaa aikaa kuroa kiinni mahdottomalta tuntuva ero maailmanmestaruuteen – "Voi tapahtua ihan mitä vain"

Japanin GP:n voitolla Valtteri Bottas kavensi piste-eroa Lewis Hamiltoniin yhdeksällä pisteellä F1:n MM-sarjassa. Eroa on nyt 64 pistettä.

Formula 1
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Japani 2019
Vuoden 2019 maailmanmestaruustittelistä kilpailevat enää Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas.Charles Coates/Getty Images

Sunnuntainen Japanin GP oli todellinen Valtteri Bottas -show. Bottas tykitti huippustartillaan kisan kärkeen ja hallitsi sen jälkeen kilpailua täydellisesti.

Kaiken kukkuraksi suomalaisen rengastaktiikka onnistui nappiin, toisin kuin tallikaveri Lewis Hamiltonin.

Lopulta Bottas vei kauden kolmannen voittonsa ja Hamilton jäi kolmanneksi. Näin Bottas otti MM-sarjaa johtavaa Hamiltonia kiinni yhdeksällä pisteellä. Eroa on britin eduksi 64 pistettä, kun neljä osakilpailua on jäljellä.

Maailmanmestaruus on enää Bottaksen ja Hamiltonin välinen kilpailu.

– Valtterilla on hyvä mahdollisuus laittaa hanttiin maailmanmestaruustaistelussa, mutta hänellä on iso vuori kiivettävänään. Mestaruus on teoriassa mahdollinen, mutta käytännössä aika paha paikka. Lewis on raudanluja vastus, Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh arvioi.

Vaikka mestaruuden voittaminen näyttää liki mahdottomalta, Mildhin mukaan Bottaksen on yritettävä MM-titteliä loppuun saakka tosissaan.

Loppukauden voimasuhteisiin ja pisteiden jakaantumiseen vaikuttanee Ferrari, joka on ollut kesätuon jälkeen vakuuttavassa vedossa. Toisaalta myös Red Bullit ovat löytäneet pikkuhiljaa aiempaa paremman vauhdin.

– Formula ykkösissä voi tapahtua ihan mitä vain. Muuttujia on vielä niin paljon. Mennään muun muassa Meksikoon, jossa Mersulla on aina ollut ongelmia ilmanalan ja korkean kanssa. Vielä on monia teknisiä asioita, joita voi tapahtua.

Mercedes, valmistajien maailmanmestari 2019, Japani 2019
Mercedes varmisti valmistajien maailmanmestaruuden Japanin osakilpailussa. Varikolla talli juhli villisti kuudetta perättäistä mestaruuttaan. Dan Istitene/Getty Images

Bottas oli Japanissa hyvässä vauhdissa. Autoon oli tullut uusi päivityspaketti, ja Bottaksen kulkupeliin oli vaihdettu Hamiltonin vanha runko.

Onnistunut auton säätäminen ja voitto voivat avata ovet vielä hurjaan loppukauden taisteluun.

– Valtterille tämä voitto oli suuri helpotus. Hän sanoi itsekin, että on kaivannut tätä tunnetta. Tämän tunteen voimalla mennään tosi pitkälle. Hän tietää, että pystyy voittamaan.

Loppukauden aikana Bottaksen on Mildhin mukaan satsattava erityisesti aika-ajoihin.

– Se antaa voimaa kisaan, kun onnistuu Lewisia paremmin aika-ajoissa. Lewis on tehnyt tämän kauden aika-ajoissa parempaa jälkeä. Se näkyy lopputuloksissa ja sisäisessä kilpailussa.

F1-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Meksikon osakilpailulla.

Lue myös:

Valtteri Bottas erikoisen F1-viikonlopun valtias – ykkössijan takana yllättäviä tapahtumia

Vettel kompuroi lähdössä – Bottas nousi historialliseen voittoon Suzukassa: "Kaipasin tätä tunnetta!"

Räikkönen antoi viiltävän analyysin omasta kisastaan TV-lähetykseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat