Kauden kolmannet päävalmentajapotkut KHL:ssä – Stanley Cup -voittaja sai lähteä Sotšin peräsimestä

Sergei Zubovin korvaa latvialainen Leonids Beresnevs, joka on toiminut alkukauden seuran apuvalmentajana.

KHL
Sergei Zubov
Vielä tiistaina Sergei Zubov nähtiin seuran päävalmentajana Jokereita vastaan Helsingissä. Sotshi hävisi 2–3 jatkoajalla.Toni Hiekkala / AOP

Kymmenen kautta Dallas Starsin varakapteenina toiminut Venäjän maajoukkueen puolustajalegenda Sergei Zubov, 49, on kolmas KHL-jääkiekkoliigan päävalmentaja, joka on saanut potkut kuluvalla kaudella. Vielä viime tiistaina Helsingissä Sotšia luotsanneen Zubovin kohtaloksi koitui seuran heikko menestys, viisi voittoa ja yksitoista tappiota, ja lopulta kolme perättäistä yhden maalin tappio-ottelua.

Zubov pelasi NHL:ssä 1 232 ottelua ja voitti Stanley Cupin 1994 ja 1999, joista ensimmäisen Esa Tikkasen seurakaverina New York Rangersissa ja jälkimmäisen Jere Lehtisen seurakaverina Dallasissa. Olympiakullan Zubov voitti 1992.

Zubovin korvaajaksi nimettiin latvialainen Leonids Beresnevs, 61, jolla on neljännesvuosisadan valmentajakokemus. Hän toimi alkukauden Sotšin apuvalmentajana. Beresnevs valmensi Latvian maajoukkueita yli kymmenen vuotta, mukaan lukien yhdet olympialaiset ja lukuisat MM-kisat.

Sotšin ilmoituksen mukaan muu valmentajisto jatkaa entisissä tehtävissään. Seuran maalivahtivalmentajana toimii kolmatta kauttaan Jari Kaarela, joka on tehnyt Zubovin kanssa valmennusyhteistyötä myös TsSKA:ssa ja SKA:ssa.

Aikaisemmin tällä kaudella päävalmentajaa ovat vaihtaneet Metallurg Magnitogorsk ja Lokomotiv Jaroslavl. Viimeisen kymmenen vuoden aikana KHL-liigassa on vaihtunut vähintään kymmenen päävalmentajaa joka kaudella.

Lue myös:

Jokerit taas voittoon – Minskin tähti Pulkkinen loukkaantui

Lehtosesta tuli Jokerien sankari Sotšia vastaan - "Ei sitä kukaan muista, miten voitto tuli"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat