Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jenni Saarinen paransi ennätystään lähes 20 pistettä! Luisteli kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan suomalaistuloksen

Jenni Saarinen oli loistavassa vireessä taitoluistelun Finlandia Trophyssa. Katso Saarisen vapaaohjelma kuvaa klikkaamalla.

taitoluistelu
Jenni Saarinen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Lauantaina suomalaisnaisista lyhytohjelmassa vahvimman suorituksen tehnyt Jenni Saarinen onnistui loistavasti myös vapaaohjelmassaan. 20-vuotias Saarinen luisteli todella varman suorituksen, jossa ainoastaan ensimmäisessä kolmoisflipin alastulossa tuli pieni virhe.

Saarisen bluesin tahtiin luisteltu ohjelma poikkesi muista, sillä siinä oli kaikki hypyt sijoitettu alkuosaan ja piruetit sekä askel- ja liukusarjat loppuosaan.

Viime vuoden SM-pronssimitalisti sai ehjistä ohjelmistaan pisteikseen 181,20 ja paransi näin kansainvälisten kisojen ennätystään lähes 20 pistettä. Saarisen edelliset ennätyspisteet olivat syyskuussa saavutetut 161,64. Viime vuoden EM-kisoissa Saarinen olisi ennätyspisteillään sijoittunut viidenneksi.

– Kyllähän tuo hullulta tuntuu. En ole vielä tajunnut, mitä kaikkea on tapahtunut, onnellinen Saarinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi, että tämä suoritus pani hänen kauden tavoitteensa uusiksi.

Tiukan harjoittelun tulos

Saarinen teki kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan suomalaistuloksen. Häntä paremmat pisteet on saavuttanut ainoastaan Viveca Lindfors ja Laura Lepistö. Saarinen sijoittui Finlandia Trophyssa neljänneksi.

Naisten kilpailun voitti Venäjän Alena Kostornaja ennen maannaistaan Elizaveta Tuktamishevaa ja Japanin Yuhana Yokoita. Suomen kärkiluistelijat Lindfors ja Emmi Peltonen eivät osallistuneet tämän vuoden Finlandia Trophyyn.

– Olen tosi tyytyväinen, että pystyin pitämään itseni kasassa koko viikonlopun. Kyllä tuo parannus on ihan harjoittelun tulosta, Saarinen kertoi.

– En ihan tuollaista tulosta osannut odottaa, mutta tiesin, että olen hyvässä kunnossa.

Pitkä tie uupumuksesta ja ylikunnosta takaisin

Saarinen oli tyytyväinen ennen kaikkea suorituksensa ehjään kokonaisuuteen. Hänellä on kuitenkin suunnitelmissa vielä vaikeuttaa ohjelmiaan.

– Minulla on vielä paljon tehtävänä ja paljon on vielä opittavaa. Ei tämä tähän missään nimessä lopu.

Pari viimeistä kautta ovat olleet Saariselle vaikeita, sillä taitoluistelun suomalainen huippulupaus on kärsinyt ylikunnosta ja uupumuksesta. Siinä missä hän itse otti rauhallisemmin, muut suomalaisluistelijat Peltosen ja Lindforsin johdolla ovat loistaneet.

Saarisen mukaan muiden suomalaisluistelijoiden onnistumiset ovat sytyttäneet häneen vain lisäkipinää.

– Tie tähän on ollut pitkä. Paljon ylä- ja alamäkiä, mutta kyllä tämä kaikki on ollut sen arvoista. Tiedän, että minulla on vielä annettavaa. Haluan jatkaa ja näyttää, mihin minusta on, hän vakuutti.

Päivitys klo 19.20: Lisätty Jenni Saarisen kommentit.

Korjaus klo 19.24: Saarisen pisteet ovat kaikkien aikojen kolmanneksi parhaat suomalaispisteet, ei pelkästään Finlandia Trophyssa.

Lue myös:

Roman Galay nousi kahdeksanneksi Finlandia Trophyssa

Lyhytohjelmassaan onnistunut Jenni Saarinen neljäntenä Finlandia Trophyssa

Nikamamurtuma pitää Suomen jäätanssin ykkösparin sivussa viikkoja – vasta puoli vuotta yhdessä harjoitellut haastajapari ihastuttaa kehityksellään: "Jo ensimmäisessä kilpailussa yleisö rakasti heitä"

Finlandia Trophy käydään ilman kirkkaimpia suomalaishuippuja: "Varmasti jokaisen kohdalla tällä hetkellä viisas ratkaisu"

Suomi lähellä kaksoisvoittoa taitoluistelun PM-kisoissa: Saariselle kultaa, Stoltille pronssia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat