Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Teinisensaatio nousi “lucky loserista” WTA-turnauksen voittajaksi

Cori Gauffin tie Linzin turnauksen voittoon oli kuin sadusta.

tennis
Cori Gauff
Cori Gauff pääsi Linzin turnauksen pääsarjaan pelaajan poisjäännin takia.Getty Images

Yhdysvaltalaisesta teinisensaatio Cori Gauffista tuli sunnuntaina nuorin pelaaja 15 vuoteen, joka on voittanut WTA-turnauksen. Vasta 15-vuotias Gauff voitti Linzissä pelatussa finaalissa kahden vuoden takaisen Ranskan avointen mestarin Jelena Ostapenkon 6–3, 1–6, 6–2.

Gauff tarvitsi kuitenkin turnausvoittoon onnea, sillä hänen tiensä piti päättyä jo karsintaan.

Gauff oli ennen turnauksen alkua rankingissa sijalla 107, eikä turnausjärjestäjiltä herunut hänelle villiä korttia. Niinpä hän joutui pelaamaan karsinnan ja hävisi viimeisen karsintaottelunsa Saksan Tamara Korpatschille.

Gauff pääsi kuitenkin pääsarjaan “lucky loserina”, sillä Kreikan Maria Sakkari joutui luovuttamaan loukkaantumisen takia.

– Kuulin vain 40 minuuttia ennen ottelua, että olen vielä mukana, Gauff kertoi voitettuaan Stefanie Vögelen ensimmäisessä pääsarjan ottelussaan

Vauhtiin päästyään Gauff ei suostunut enää häviämään. Korpatsch sen sijaan hävisi pääsarjan ensimmäisen ottelunsa Ostapenkolle.

– Olen edelleen innoissani ja järkyttynyt. On aika hullua sanoa, että tämä on minun ensimmäinen WTA-tittelini, Gauff totesi loppuottelun jälkeen.

Isä oli oikeassa

Edellisen kerran 15-vuotias on voittanut WTA-turnauksen vuonna 2004, kun Tšekin Nicole Vaidisova voitti Tashkentissa. Yhdysvaltalainen Tracy Austin sen sijaan oli vasta 14-vuotias, kun hän voitti Portlandissa vuonna 1977.

Gauff oli tämän kauden alkaessa maailman rankingissa 600 sijan heikommalla puolella. Hän nousi kuitenkin otsikoihin heinäkuussa, kun hän pudotti Wimbledonin tennisturnauksessa seitsenkertaisen arvoturnausvoittaja Venus Williamsin.

Wimbledonin pääsarjaankin Gauff pääsi vasta karsinnan kautta ja oli nuorin pelaaja, joka on tähän saavutukseen on yltänyt. Tästä huolimatta Gauff oli yllättynyt ensimmäisestä turnausvoitostaan.

– Tämä ei todellakaan ollut kalenterissa kauden alussa, koska en uskonut, että minulla on edes mahdollisuuksia päästä tänne. Ja nyt olen voittaja. Se on hullua, hän sanoi.

– Kun pääsin pääsarjaan, isäni sanoi, etten voi hävitä kahta kertaa samassa turnauksessa. Olen varma, ettei hän uskonut, että pääsisin näin pitkälle, mutta hän oli oikeassa.

Voittonsa ansiosta Gauff nousee maanantaina WTA-rankingissa 75 parhaan joukkoon.

Lue myös:

Puolustava mestari Naomi Osaka rökitti yhdysvaltalaisen teinisensaation

15-vuotias tenniskomeetta sai villin kortin Yhdysvaltain avoimiin

15-vuotiaan teinisensaation uskomaton turnaus Wimbledonissa päättyi – tennislegendalta suosionosoitukset: "Matkasi on kaikkea muuta kuin lopussa"

Wimbledonin 15-vuotias yllättäjä on suurlupaus, jolle "vain taivas on rajana" – lajilegenda uskoo, että Gauff nousee pian maailman ykköseksi

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat