1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Teemu Pukki vaikuttui maalintekijän paluusta Huuhkajiin – 29-vuotias hyökkääjä ei jaksa murehtia omia maalittomia pelejään

Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja tiistai-iltana Armeniaa vastaan. Hyökkääjä Teemu Pukki on varma, että Kupittaalla kentälle astelee sisuuntunut joukkue.

Huuhkajat
Teemu Pukki Bosniaa vastaan.
Teemu Pukki pysyi bosnialaispuolustajien pihdeissä lauantaina. Fehim Demir / AOP

Maanantainen mediapäivä Turussa toi kameroiden eteen hyväntuulisia ja rentoja suomalaispelaajia. Lauantai-illan ruma 1–4-tappio Zenicassa oli jo unohdettu, ja keskittyminen tiistai-illan huipputärkeään EM-karsintaotteluun Armeniaa vastaan oli täydessä käynnissä.

Huuhkajien kärkimies Teemu Pukki tietää, että kaikki suomalaispelaajat haluavat antaa itsestään enemmän kuin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

– Se peli on käsitelty ja pois mielestä. Tuollaisen esityksen jälkeen jokainen haluaa näyttää, että olemme ihan syystä lohkokakkosena. Kopissa pelin jälkeen kaikki tajusivat, etteivät pelanneet parasta peliään. Parannetaan siitä, Pukki totesi.

Ensimmäiset viisi karsintapeliä toivat Suomelle neljä voittoa ja vain yhden tappion, mutta viime otteluissa niin Italia kuin Bosniakin ovat lyöneet Huuhkajat. Pukki näkee lauantain löylytyksen kenties hyvänäkin herättäjänä.

– Karsinnat ovat menneet hyvin, ja ehkä se oli sellainen herätys joukkueelle, että nyt on tosipelit kyseessä ja nyt pitää alkaa voittamaan. Kentälle tulee varmasti tosi sisuuntunut huuhkajajengi.

Kaksi tappiota kahdelle huippumaalle ei ole saanut aikaan muutosta joukkueen ilmapiirissä. Ainutlaatuisesta mahdollisuudesta selviytyä kisoihin pyritään nauttimaan joka hetki.

– Emme ole koskaan olleet tässä tilanteessa, ja olemme pelanneet itsemme hienosti tähän. Kaikki on meidän omissa käsissämme, eikä meidän tarvitse miettiä muita. Odottavaiset fiilikset tässä on jo, että pääsisi kentälle.

Maaleja taas tulossa

Kesällä ja alkusyksyllä maaleja jatkuvasti maajoukkueen ja Norwichin paidassa Valioliigassa takonut kotkalainen ei ole osunut nyt neljään otteluun, mutta erinomaiset viime vuodet ovat rauhoittaneet aiemmin hieman herkempää mieltä. Syytä minkäänlaiseen huoleen ei ole.

– Hyökkääjänä päätehtäväni on tehdä maaleja, ja niitä ei ole nyt muutamaan peliin tullut. En koe tarvetta näyttää tai näpäyttää muita, vaan tehdä vain maaleja. En tee tätä muille kuin itselleni ja joukkueelle. Repussa pitäisi olla varastossa muutama maali edellisistä peleistä.

– Joskus nuorempana tuli stressattua vähän liikaakin näitä pelejä, mutta ei tässä enää näin vanhemmalla iällä jaksa. Muutama viime vuosi on mennyt henkilökohtaisesti niin hyvin, että vaikka nyt on muutama peli jäänyt väliin, kova luotto on siihen, että niitä maaleja tulee lisää, 29-vuotias Pukki tuumi.

Pukki Norwich
Valioliigassa Pukki on iskenyt alkukaudella kuusi osumaa.AOP

Pukin kärkiparina aloitti lauantaina tuttuun tapaan Jasse Tuominen, mutta pitkän loukkaantumisen jälkeen maajoukkueeseen palannut Joel Pohjanpalo otti hänen paikkansa tauolla. Leverkusenin hyökkääjä teki Suomen ainoan maalin, ja Pukki oli vaikuttunut Pohjanpalon kyvyistä.

– Oli jo tosi kivaa päästä pelaamaan se toinen 45-minuuttinen hänen kanssaan, ja saa nyt nähdä, että mennäänkö alusta vai vasta myöhemmin taas. “Jollen” kanssa on tosi kivaa pelata, ja kyllähän tuo maali heti 1,5 vuoden tauon jälkeen kertoo hänen olevan maalintekijä. Sellaisia me tarvitsemme myös enemmän, sillä se vaikuttaa myös vastustajaan, jos meillä on useampi maalintekoon kykenevä pelaaja.

1–1-tasapeliin lohkojumbo Liechtensteinin kanssa lauantaina päätynyt Armenia taipui Suomelle keväällä Jerevanissa 0–2. Tiistai-illan vierailija on Suomea kaksi pistettä perässä lohkon jaetulla kolmospaikalla. Kahden pettymys alla peliin lähtevän ryhmän kohtaamisessa vahvoilla on se, joka on saanut heikon tuloksen nopeammin nollattua.

Pukki luottaa Suomen olevan se joukkue, joka on paremmin hereillä. Bosnialaisyleisö tuki omiaan raivokkaasti lauantaina, ja samaa toivotaan myös Turussa suomalaiskannattajilta.

– Näimme Bosniassa, mitä se yleisö antoi heidän joukkueelleen. Se, että on tuollainen fiilis takana auttaa myös meitä paljon, jos me saamme samanlaisen tuen, Pukki vetoaa.

Lue myös:

Äidin päätös sai nuoren Glen Kamaran kyyneliin, kun kaverit jäivät Suomeen – juniorivalmentajat kertovat Huuhkaja-tähden tuhkimotarinan ensiaskeleista: "Uskomaton ajatus"

Pohjanpalolla ristiriitaiset tunteet Huuhkajien murskatappiossa: "Tippa meinasi tulla linssiin, kun tuli kutsu kentälle"

Asiantuntijan mukaan Suomen esitys oli "kaikilta osin pannukakku" – katseet on suunnattava välittömästi kohti tiistaita

Kommentti: Tuttu hymy hyytyi hetkeksi – Huuhkajat notkahti Bosniassa, mutta on yhä unelmatilanteessa

Historiallinen EM-kisapaikka on yhä Huuhkajien omissa käsissä, mutta lisämaali Bosniassa olisi tullut tarpeeseen – "Tiedostamme lähtökohdan"

Huuhkajille tyly selkäsauna EM-karsinnassa: Bosnia-Hertsegovina huudatti hurmioitunutta kotiyleisöään neljästi