Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valmennus haluaa lisää "äijämäisyyttä" Huuhkajien pelaamiseen – Armenia on vastahyökkäysjoukkue

Suomen jalkapallomaajoukkueen valmentaja Markku Kanerva toivoo, että Suomi näyttää isännän otteet tiistaina Turussa. 

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva
Markku Kanerva, Suomen ykkösvalmentajaTomi Hänninen

Mikäli ja kun Markku Kanervan teesi "äijämäisyydestä" toteutuu, niin asia näkyy kentällä silloin Huuhkajien aktiivisuutena ja hyvinä kaksinkamppailuina. Näin ei muuten käynyt lauantaina Zenicassa.

– Armenia on hyvä joukkue, jonka se on karsinnoissa osoittanut. Kreikka kaatui esimerkiksi vieraissa ja kotona Bosnia-Hertsegovina. Vastassa on erittäin vaarallinen vastaiskujoukkue, jolla on hyvät laitalinkit ja nousevat laitapuolustajat. Vastustajalta löytyy nopeutta ja taitoa. Armenia on pystynyt haavoittamaan kaikkia joukkueita vastahyökkäyksillä.

Vastustajan kehujen jälkeen Kanerva muistutti, että Armenialta löytyy myös heikkouksia.

– Heidän puolustuspelaaminen ei ole ehkä niin tiivistä ja siihen meidän pitää iskeä. Eli käytännössä meidän pitää luoda tilaa heidän muodon sisään ja edetä niistä tehokkaasti ylöspäin luomisvaiheeseen.

Jere Uronen, Suomen laitapuolustaja
Jere Uronen, Suomen laitapuolustaja Tomi Hänninen

Markku Kanerva perää, että Huuhkajien pitää saada jalkapallon perusasiat kohdilleen, joka tarkoittaa muun muassa pallottomien pelaajien parempaa liikkumista, lisää laatua syöttöihin ja fiksumpaa tilanteiden lukemista - eritoten puolustuksessa.

Perusjuttujen lisäksi Suomen tulee kohentaa pelaamista siinä, että joukkue saa luotoa vaarallisia maalintekotilanteita ja ennen kaikkea onnistua sitten viimeistelyvaiheessa.

Suomen juttu ei ole peleissä eikä tilastoissa se, että joukkue saisi mahdollisimman korkean pallonhallintaprosentin. Sillä kun ei saa maaleja aikaiseksi.

– Toivottavasti ei tule tasaista peliä, vaan pystymme dominoimaan. Ehkä puhuisin dominanssia mieluummin kuitenkin pelin kontrolloimisesta. Meillä on tietty pelisuunnitelma, johon kuuluu osaltaan myös korkea prässi, kun siihen tulee tilaisuus.

– Pitää olla hyvin hereillä pallon menetysten jälkeen, mutta yhtä lailla Armenia on haavoittuvainen siinä vaiheessa, päävalmentaja opasti.

– Ei tämä loppuasetelma ole meille huono. Meillä on kolme peliä jäljellä (15.10. FIN-ARM, 15.11. FIN-LIE ja 18.11. GRE-FIN) karsintaa ja niistä kaksi kotona. Toivottavasti tuomarit ovat tiistaina vain ajan tasalla käsivirheiden ja muiden kanssa, ettei vastustajalle tule ilmaista etua.

Sauli Väisänen ja Joona Toivio kuvassa
Sauli Väisänen ja Joona Toivio kuvassaGetty Images

Suomen ainoan maalin Bosnian verkkoon lauantaina iskenyttä Joel Pohjanpaloa ei todennäköisesti nähdä tiistaina avauksessa. Nuoren hyökkääjän fysiikka alkaa olla kunnossa, mutta pitkän loukkaantumiskierteen jäljiltä pelituntuma ei ole paras mahdollinen. Tästä syystä johtuen "Jolle" tuskin on vielä 90 minuutin vaihtoehto Suomelle.

– Meiltä löytyy eri tyyppisiä hyökkääjiä ja se antaa hyvän mahdollsuuden reagoida eri tilanteiden mukaan. Paulus Arajuuren korvaaja löytyy Väisäsen (Sauli ja Leo) veljeksistä. Vaikka totta kai myös Jukka Raitala pystyy pelaamaan topparin pelipaikalla.

Suomen EM-karsintaottelut suorina lähetyksinä Yle Puheelta. Suomi kohtaa Armenian tiistaina 15.10. Turussa kello 19.

Lue myös

Huuhkajien valmentaja Markku Kanervalle päänvaivaa – Arajuuri sivussa Armeniaa vastaan, Sparvin pelikunto arvoitus

Teemu Pukki vaikuttui maalintekijän paluusta Huuhkajiin – 29-vuotias hyökkääjä ei jaksa murehtia omia maalittomia pelejään

Äidin päätös sai nuoren Glen Kamaran kyyneliin, kun kaverit jäivät Suomeen – juniorivalmentajat kertovat Huuhkaja-tähden tuhkimotarinan ensiaskeleista: "Uskomaton ajatus"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat