Suora

  • Urheilustudio Levillä
  • Hiihdon Suomen Cup, naisten 10 km (v)

Ruotsin naisten maajoukkuepelaajien ja jääkiekkoliiton kiista ratkesi: "Tuntuu todella hyvältä"

Maajoukkueen päävalmentaja Ylva Martinsenin mukaan Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue voi keskittyä urheiluun.

jääkiekko
Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue
Ruotsin naisten maajoukkue pelasi Tampereella EHT-turnauksessa joulukuussa 2018. Tomi Hänninen

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajat ja maan jääkiekkoliitto pääsivät sopuun välejä hiertäneessä maajoukkuekorvausasiassa. Maajoukkue palaa jäälle marraskuussa leirin merkeissä. Joulukuussa Ruotsi osallistuu maajoukkueturnaukseen.

– Tuntuu todella hyvältä, että voimme vihdoin aloittaa maajoukkuekauden. Voimme nyt hyvissä olosuhteissa keskittyä urheiluun ja tehdä kaikkemme pelataksemme hyvää jääkiekkoa, ja tietysti saavuttaaksemme ensi vuoden MM-kilpailuissa paikan korkeimmalle sarjatasolle, maajoukkueen päävalmentaja Ylva Martinsen kertoi tiedotteessa.

Elokuussa Ruotsin maajoukkue vetäytyi Suomessa pelatusta turnauksesta, koska pelaajat eivät saaneet haluamaansa korvausta maajoukkuetapahtumien aikana menettämistään työtuloista. Syyskuussa Ruotsi joutui perumaan marraskuulle kaavaillun kotiturnauksen, johon olisivat osallistuneet myös Suomi, Kanada ja Yhdysvallat.

Vuosi on ollut raskas Ruotsin maajoukkueelle, joka huhtikuussa Suomessa pelatuissa maailmanmestaruuskilpailuissa putosi MM-kilpailujen toiselle sarjatasolle.

Lue lisää:

Naisleijonien päävalmentaja ihmettelee Ruotsin päätöstä perua maajoukkueturnaus lähes kahta kuukautta ennen – vaikuttaa myös Suomen joukkueen toimintaan

Maailman paras puolustaja Jenni Hiirikoski jatkaa mestarijoukkueen riveissä

Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoja boikotoivat pelaajat pelaavat tällä kaudella turnauskiertueella – tukijoiden joukossa muun muassa naisten tenniksen tienraivaaja

SHL tuki naisten maajoukkuetta sadoillatuhansilla kruunuilla, mutta nyt rahojen määränpäästä on epäselvyyttä: "Haluamme tietää, että rahat on käytetty naisten hyväksi"

Lähteet: TT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat