Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Liigassa jaettiin rangaistuksia: Mäntylälle seitsemän ottelun pelikielto – Jaakolalle kolme peliä pannaa

Lauantain SM-liigakierroksen tapahtumista jaettiin jälkikäteen pelikieltoja.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Tuukka Mäntylä
Tuukka Mäntylä lähetettiin ulos kaukalosta lauantain päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen.Markku Hyttinen / All Over Press

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on jakanut tiistaina rangaistuksia. Tapparan puolustaja Tuukka Mäntylä sai seitsemän ottelun pelikiellon lauantain Kärppien ja Tapparan välisen pelin tapahtumista. Mäntylä sai pelikiellon Kärppien Radek Koblizekin päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jo ottelussa erotuomarit tuomitsivat Mäntylälle 5 minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen.

Koblizek loukkaantui taklauksen seurauksena, eikä enää pelannut ottelussa.

– Mäntylä tulee taklaukseen kovalla vauhdilla ja nostaen käsivartensa ylöspäin rintakehänsä eteen ja osuen käsillään Koblizekiä päähän. Lisäksi Mäntylä osuu taklauksessa päällään/kypärällään Koblizekiä päähän, Liigan kurinpitopäätöksessä todetaan.

Kurinpitodelegaatio ei pidä Mäntylän taklausta tarkoituksellisesti päähän kohdistuvana, mutta delegaation mielestä Mäntylä on taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa. Kurinpitodelegaatio myös kovensi Mäntylän pelikieltoa kolmella ottelulla, koska Mäntylällä on aiempaa kurinpitohistoriaa. Viime kaudella Mäntylälle määrättiin kahdesti pelikieltoa.

Pelicansin puolustaja Topi Jaakola sai kolmen ottelun pelikiellon. Jaakola taklasi päähän KooKoon Vilmos Galloa lauantaina pelatussa ottelussa. Jaakola sai viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen, mutta kurinpitodelegaatio kovensi rangaistusta.

Gallo oli syöttänyt kiekon KooKoon hyökkääjälle ja Jaakola taklasi välittömästi syötön jälkeen.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Jaakola pääsee taklaamaan Galloa ns. puun takaa ja lisäksi hän osuu voimakkaasti Galloa päähän, kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärvi kirjoitti Liigan verkkosivuilla.

Gallo ei loukkaantunut tilanteessa. Jaakola on pelikelpoinen Liigassa seuraavan kerran 25. lokakuuta, jolloin Pelicans isännöi Ässiä.

Lue lisää:

Pitkän pelikiellon saanut Jussi Jokinen kommentoi suoraselkäisesti kohutaklaustaan – "Päähän kohdistuneet taklaukset on saatava pois jääkiekosta"

Pelaajayhdistyksen pomo: SM-liigassa nyt liian paljon päähän kohdistuneita taklauksia – "Maltti unohtuu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat