1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Teemu Pukki tyhjensi maalivarastonsa tyylillä: kertasi lähes identtisiä osumiaan – "Päätin jatkaa samalla linjalla, kun toimi niin hyvin"

Teemu Pukki pääsi jälleen maalien makuun ja osui Huuhkajille heti kahdesti.

Huuhkajat
Teemu Pukki
Katso kaikki Suomen maalit Armeniaa vastaan kuvaa klikkaamalla! Kuvalähde: Viasat

Neljä ottelua se kesti, nimittäin Teemu Pukin maaliton putki. Se katkesi tyylikkäästi tärkeimmällä mahdollisella hetkellä EM-karsintaottelussa Armeniaa vastaan. Pukki osui kahdesti 3–0-voitossa.

– Olihan se hyvä fiilis. Taisin eilen sanoa, että maalivarastot on pullollaan. Taisitte eilen kertoa, kuinka monta peliä oli mennyt ilman maalia niin halusin näyttää myös teille, Pukki kuittaili Yle Urheilun haastattelussa.

Pukki iski molemmat maalinsa samalla tavalla. Norwichin hyökkääjä narrasi kummassakin läpiajossaan Armenian maalivahtia Aram Airapetjania tsippaamalla pallon verkon perukoille.

– Päätin ensimmäisen maalin jälkeen jatkaa samalla linjalla, kun toimi niin hyvin. Sinne se toinenkin upposi.

Pukki nousi maaleillaan EM-karsintojen maalipörssissä viidenneksi. Suomalaisella on nyt kasassa seitsemän osumaa.

– Bosnia-tappion jälkeen oli tärkeää saada hyvä tulos hyvällä pelillä. Tästä on hyvä lähteä kahteen viimeiseen otteluun, Pukki sanoi.

Pukki sai Armenia-otteluun uudeksi kärkiparikseen Fredrik Jensenin, joka vastasi Suomen ensimmäisestä maalista. Yhteispeli toimi niin Jensenin kuin vaihdosta kentälle tulleen Joel Pohjanpalonkin kanssa. Pohjanpalo tarjoili syötön Pukin ensimmäiseen osumaan.

– Hienoa, että "Pikku" (Jensen) sai maalin. Jollelta hyvä syöttö, josta oli helppo viimeistellä. Toinen maali auttoi peliämme todella paljon.

Pukki hytisi haastattelussa Turun kylmässä illassa. Ottelun jälkeen matka jatkuu perheen kanssa Helsinkiin. Automatkalla kotkalainen aikoo seurata Suomen kannalta tärkeää Kreikan ja Bosnia-Hertsegovinan kohtaamista.

– Yritän kännykällä katsella. Toivotaan, että Kreikka pelaa hyvin ja saa hyvän tuloksen, Pukki päätti.

Lue myös:

Todellista ilotulitusta! Teemu Pukki osui kahdesti, kun Huuhkajat marssi Armenian yli Turussa – katso upeat maalit

Pukkiparty! Suomi jyräsi selvään voittoon Armeniasta, EM-kisapaikka on nyt entistä lähempänä – näin tärkeä karsintaottelu eteni

Tätä herkkua on odotettu! Teemu Pukki katkaisi kuivan putkensa Joel Pohjanpalon syötöstä: "Todella hyvin pelattiin"

Armenian kukistaja iski taas! Katso, miten Huuhkajat otti askeleen lähemmäs EM-unelmaa: "Loistava maali"