1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Naapuritkin hehkuttavat Huuhkajia! Teemu Pukkia verrataan Norjassa Cristiano Ronaldoon – Ruotsissa puhutaan "unelmatilaisuudesta"

Huuhkajien ja Teemu Pukin mainiot otteet ovat olleet esillä Ruotsin, Norjan ja Britannian medioissa.

Teemu Pukki juhlii 2–0-maalia kulmalipulla. Kuva: Lehtikuva

Suomalainen jalkapalloilu on ulkomailla kovemmassa kurssissa kuin koskaan ennen sitten Jari Litmasen ja Sami Hyypiän parhaiden päivien. Huomioarvon takana on ensimmäisessä jalkapallon miesten arvokisapaikassaan kiinni oleva Suomen maajoukkue, Huuhkajat.

Suomi kaatoi tiistaina Turussa J-lohkon EM-karsintaottelussa Armenian 3–0. Kun myöhemmin samana iltana Kreikka kukisti Ateenassa Bosnia-Hertsegovinan 2–1, Suomen tilanne parani entisestään.

Kun karsintoja on jäljellä kaksi ottelukierrosta, Suomen johto pahimpiin uhkaajiinsa Armeniaan ja Bosnia-Hertsegovinaan on viisi pistettä. Suomi voi varmistaa paikan ensi vuoden EM-turnaukseen jo seuraavassa karsintapelissään marraskuun puolivälissä kukistamalla J-lohkon peränpitäjän Liechtensteinin Helsingissä.

Suomen arvokisasauma on huomattu varsinkin muissa Pohjoismaissa.

– Suomella on unelmatilaisuus selviytyä EM-kisoihin, otsikoi ruotsalainen Expressen.

Se kertaa voittoisan Armenia-ottelun tapahtumia, muistuttaa Suomen viiden pisteen etumatkasta lähimpiin uhkaajiinsa nähden ja tilanteen historiallisuudesta.

– Ajaxissa, Liverpoolissa ja Barcelonassa pelannut Jari Litmanen oli saavutuksiltaan suuri pelaaja, mutta arvokisoja hän ei Suomen maajoukkueessa päässyt kokemaan, Expressen vertaa.

Expressen kertoo, että Armenian verkkoon kahdesti osunut, maaotteluissa 22 maalia tehnyt Teemu Pukki nousi kaikkien aikojen tilastossa Jonatan Johanssonin rinnalle Suomen miesten maajoukkueen kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi. Edellä ovat Litmanen (32) ja Mikael Forssell (29).

"Suomi otti ison askeleen"

Suomen EM-kisapaikka on sen omissa käsissä, eikä karsintalohkon muiden maiden ristiinpelaamista tarvita.

– Suomi myrskyää kohti historiallista menestystä, hehkutti toinen ruotsalaisjulkaisu Aftonbladet.

Se korotti Armenia-ottelun ratkaisupelaajaksi, "matchvinnareksi", Pukin.

Ruotsalainen uutistoimisto TT jatkoi samoilla linjoilla.

– Suomi otti ison askeleen kohti EM-turnausta, TT otsikoi sen jälkeen, kun Kreikan voitto Bosnia-Hertsegovinasta oli varmistunut.

– Suomen miesten maajoukkue ei ole ikinä pelannut MM- tai EM-kisoissa. Nyt se on lähellä, uutistoimisto myönsi.

Norjan uutistoimisto NTB kiinnitti huomiota maalitykki Pukin tehokkuuteen.

– Pukki-show päällä, kun Suomi tarrasi EM-kisalippuun, NTB otsikoi.

NTB muistutti, että Pukki on tehnyt karsinnoissa seitsemän maalia, yhtä monta kuin Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo.

Pukki on pop Britanniassa

Brittiläinen BBC huomautti, että Armenia-pelin kahden maalin isä Pukki pelaa Englannin Valioliigan Norwichissa.

– Suomi ei ole koskaan pelannut MM- tai EM-turnauksissa, mutta yksi voitto kahdesta viimeisestä karsintaottelusta (Liechtenstein, Kreikka) varmistaisi sille ensimmäisen arvokisapaikan, BBC kirjoitti.

Pukin kaksi maalia huomioitiin myös Norwichin nettisivuilla.

– Pukki onnistui jälleen maalinteossa Suomen tärkeässä voitossa, Pukin valioliigaseura Norwich otsikoi nettisivuillansa.

– Pukki otti ohjat käsiinsä toisella puoliajalla ja sinetöi Suomelle kolmen pisteen voiton Armeniasta, Norwich raportoi faneillensa.

Suomen ja Pukin hyvät otteet noteerasi myös NBC:n jalkapallotoimittaja Joe Prince-Wright. Hänen tvittinsä näet alta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Päivitetty kello 14.42. Täsmennetty, että Pukki nousi miesten maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilastossa kolmanneksi.

Lue myös:

Kommentti: Suuri unelma on muuttumassa vihdoin todeksi – voitto Liechtensteinista veisi Huuhkajat EM-kisoihin

Mahtava lahja Ateenasta! Kreikka pelasi Huuhkajat EM-kisojen kynnykselle

Hyökkäämisen tehokkuus, puolustamisen tiiviys ja yleinen ilme: Huuhkajat selätti vaikeat lähtökohdat ja onnistui aivan kaikessa – "Joukkue osoitti henkisen kanttinsa"

Joni Kauko pääsi loistamaan kotiyleisönsä edessä – Huuhkajien kapteenin paikkaaja olikin yksi kentän parhaista: "Minulle todella erityinen peli"

Armenian alistaja vai Kaukasuksen kauhu? Fredrik Jensen kuritti jälleen tuttua vastustajaa ja yllätti itsensä: "En usko, että olen ikinä tehnyt kulmasta maalia"

Teemu Pukki tyhjensi maalivarastonsa tyylillä: kertasi lähes identtisiä osumiaan – "Päätin jatkaa samalla linjalla, kun toimi niin hyvin"

Tätä herkkua on odotettu! Teemu Pukki katkaisi kuivan putkensa Joel Pohjanpalon syötöstä: "Todella hyvin pelattiin"

Armenian kukistaja iski taas! Katso, miten Huuhkajat otti askeleen lähemmäs EM-unelmaa: "Loistava maali"