Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti

Kuka juhlii pronssia, kenelle kuuluu pääkaupunkiseudun kunnia? Näistä asioista pelataan Naisten liigan päätöskierroksella

Naisten liigan pronssimitalit ratkotaan Åland Unitedin ja TiPSin kesken. Yle näyttää mestaruuden varmistaneen HJK:n ja hopealle yltäneen Hongan välisen ottelun, jossa panoksena on pääkaupunkiseudun kunnia.

Kansallinen Liiga
Briana Campos
Briana Campos maalasi Åland Unitedille kahdesti, kun joukkue kukisti kotonaan HJK:n. Kuva huhtikuulta Helsingistä. Tomi Hänninen / YLE

Jalkapallon naisten liigan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina, ja jännitettävää riittää ainakin pronssimitalistien osalta.

HJK varmisti mestaruutensa jo kolmanneksi viimeisellä kierroksella, kun se kukisti kotonaan syyskuun lopulla KuPSin 3–0. Ero toisena olevaan Honkaan kasvoi tavoittamattomiin.

Espoolaisryhmä on niin ikään varmistanut hopeiset mitalit, mutta himmeimpiä mitaleja ei ole vielä jaettu. Vielä runkosarjassa TiPS piteli lähes koko kauden kolmatta sijaa, mutta kesän vaihtuessa syksyyn ja lämpötilan laskiessa myös vantaalaisten otteet ovat kohmentuneet. Ylemmässä jatkosarjassa TiPS on onnistunut ottamaan neljästä ottelusta vain kaksi pistettä ja joukkueen edellinen voitto on yli kahden kuukauden takaa. Viime kauden pronssimitalistijoukkue Åland United puolestaan on parantanut otteitaan vaisuhkon alkukauden jälkeen ja noussut mukaan mitalitaistoon – tällä hetkellä ahvenanmaalaiset ovat kiinni pronssimitaleissa kahden pisteen erolla TiPSiin.

– Tämä on niin kokenut joukkue, nuoresta iästä huolimatta ollut kovissa paikoissa. Uskon heihin täysin. Kuitenkin kaikki on omissa käsissä. Uskon, että kairaamme pronssimitalin itsellemme, TiPSin valmennusvastuuta edelliskierroksella kantanut Esa Isokääntä sanoi Yle Urheilulle.

Åland United teki edelliskierroksella tempun, johon yksikään Naisten liigan joukkue ei ollut aiemmin kaudella pystynyt: se aiheutti HJK:lle kauden ensimmäisen tappion.

Ahvenanmaalaiset ovat onnistuneet kaavimaan ylemmässä loppusarjassa neljästä ottelusta yhdeksän pistettä. TiPSillä on kuitenkin takanaan kotiyleisön tuki.

Vaikka pääkaupunkiseudun kaksi muuta joukkuetta ovat jo varmistaneet mitalinsa ja väritkin ovat selvillä, pelataan kolmannessa kamppailussa ainakin pääkaupunkiseudun kunniasta.

HJK–Honka Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 13.45 alkaen.

Lue myös:

JyPK ja TiPS tasasivat pisteet – jalkapallon Naisten liigan pronssitaistelu tiivistyy

HJK:n naisten mestaruus sai sinettinsä – maalitykki Jutta Rantala herkutteli hattutempun

Naisten jalkapallossa rikotaan ennätyksiä ympäri maailman, mutta Suomessa on vielä tekemistä – Kehityspäällikkö myöntää, ettei MM-kisojen potentiaalia onnistuttu täysin hyödyntämään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat