Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huuhkajien riemukkaalle voitolle ikävä särö – armenialaisfani heitti kesken ottelun pienen pommin, joka haavoitti suomalaiskatsojaa: ”Onneksi se räjähti jalkani alla”

Suomen Palloliiton pääsihteeri arvioi, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa antaa tapahtuneesta 10 000 euron sakot.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomi vs Armenia
Suomi-Armenia -ottelua oli katsomassa Turussa tiistaina tuhansia Huuhkaja-kannattajia.Mauri Ratilainen / AOP

Pelikellossa oli juuri tullut puoli tuntia täyteen, kun Suomi siirtyi Armeniaa vastaan 1–0-johtoon Fredrik Jensenin osumalla tiistai-illalla EM-karsintaottelussa Turussa. Täyteen ahdettu Kupittaan jalkapallostadion repesi riemuun kaikkialla muualla paitsi vierasjoukkueen kannattajien keskuudessa.

Eräällä armenialaiskannattajalla kiehui yli ja hän päätti heittää pienen pommin kohti maalia juhlineita suomalaiskannattajia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

– Olimme O-katsomonosassa, jossa paikan päällä oli paljon lapsiperheitä. Takanani oli alaikäinen pikkuveljeni, kun huomasin tuulettaessani maalia, että jalan allani jysähti, Veli-Pekka Huotari kertoo Yle Urheilulle.

– Pommi rikkoi nahkakenkäni, ja sen voimasta sain sirpaleita jalkapohjaani ja haavoja sisäreiteeni. Onneksi se räjähti jalkani alla, Huotari huokaisee.

Huotarilla ja muilla vieressä olleilla oli onnea. Pahimmassa tapauksessa pommi olisi voinut saada aikaan tuhoisampaakin jälkeä. Huotari kertoo, ettei toistaiseksi ole pystynyt kävelemään jalalla normaalisti ja haastattelun aikana hän oli matkalla traumatologille.

– Se on hyvä asia, että pommin heittänyt on saatu kiinni. Minkäänlaista ymmärrystä tekoa kohtaan ei ole, sillä ei tällä ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa, Huotari sanoo.

Palloliitto pahoillaan tapahtuneesta

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande on luonnollisesti harmissaan välikohtauksesta. Hänen tietojensa mukaan jalkaansa loukanneen pienehkö pommi aiheutti myös lieviä kuulovaurioita osalle katsojista.

– Olemme varmasti yhteydessä jalkaan vammoja saaneeseen ihmiseen ja katsotaan sitten, millaisia keskusteluja hänen kanssaan käydään, Casagrande sanoo.

Suomi Armenia ottelu fanit
Huuhkajat tarjosi tiistaina Turussa faneilleen ikimuistoisen voiton.Tomi Hänninen

Casagranden mukaan niin Suomen kuin Armenian jalkapalloliitto saavat tapahtuneesta sanktiot Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta. Sellaista vaaraa ei ole, että tästä johtuen Suomi tuomittaisiin menettämään pisteitä.

– Puhdas arvaukseni on, että sieltä tulee noin 10 000 euron sakko. Uefalla on selkeä taulukko tällaisten rikkomusten suhteen, mutta se voi olla jotain 5 000 ja 50 000 euron välillä. Annamme tapahtumien kulusta oman vastineemme.

"Teemme kaikkemme, jotta löydämme tarkastuksessa kielletyt esineet"

Palloliiton järjestämissä maaotteluissa on tiukat turvajärjestelyt ja jokainen katsoja joutuu läpäisemään ruumiintarkastuksen päästäkseen katsomoon ottelua seuraamaan. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että silti katsomoon kulkeutuu joskus kiellettyjä esineitä.

– Löydämme jokaisessa tarkastuksessa aika paljon kiellettyjä esineitä. En ole vielä saanut raporttia tiistai-iltaisen ottelun määristä. On ikävää, että kaikesta huolimatta ihmiset haluavat tuoda katsomoon kiellettyjä esineitä.

– Teemme kaikkemme, jotta löydämme tarkastuksessa kielletyt esineet. Ongelma on vain se, että ne ovat monesti niin pieniä esineitä, että niitä voi laittaa vaikkapa sisäänsä, Casagrande lisää.

Armenian ottelun tapahtuneilla ei ole suoranaista vaikutusta ensi marraskuussa pelattavan Liechtenstein-ottelun turvajärjestelyihin. Casagranden mielestä Suomessa turvallisuuteen liittyvät asiat ovat vähintäänkin riittävällä tasolla.

Suomi pelaa seuraavan ja samalla näiden EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa Helsingissä 15. marraskuuta Liechtensteinia vastaan. Voitolla Suomi varmistaisi historiallisen EM-kisapaikkansa.

Lue myös:

Asiantuntija hehkutti Huuhkajien kasvojen pesua – teki tärkeän huomion tulevaisuutta ajatellen: "Ei vain yhdentoista pelaajan joukkue"

Naapuritkin hehkuttavat Huuhkajia! Teemu Pukkia verrataan Norjassa Cristiano Ronaldoon – Ruotsissa puhutaan "unelmatilaisuudesta"

Hyökkäämisen tehokkuus, puolustamisen tiiviys ja yleinen ilme: Huuhkajat selätti vaikeat lähtökohdat ja onnistui aivan kaikessa – "Joukkue osoitti henkisen kanttinsa"

Joni Kauko pääsi loistamaan kotiyleisönsä edessä – Huuhkajien kapteenin paikkaaja olikin yksi kentän parhaista: "Minulle todella erityinen peli"

Kommentti: Suuri unelma on muuttumassa vihdoin todeksi – voitto Liechtensteinista veisi Huuhkajat EM-kisoihin

Teemu Pukki tyhjensi maalivarastonsa tyylillä: kertasi lähes identtisiä osumiaan – "Päätin jatkaa samalla linjalla, kun toimi niin hyvin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat