Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

VBL: Jääkiekkotuomari kielsi närpiöläisjoukkueen pelaajia puhumasta ruotsia – uhkasi kymmenen minuutin jäähyllä

Pelaajia kiellettiin puhumasta ruotsia B-juniorien ottelussa, kertoo Vasabladet.

jääkiekko
Jääkiekko yleiskuva
Tomi Hänninen

B-juniorien jääkiekko-ottelussa LeKi–Kraft koettiin lauantaina erikoinen tuomarilinjaus. Vasabladet kertoo (siirryt toiseen palveluun), että toinen ottelun tuomareista oli kieltänyt närpiöläisjoukkue Kraftin pelaajia puhumasta kentällä ruotsia ja uhannut heitä kymmenen minuutin käytösrangaistuksella.

Lehden haastattelema Kraftin B-poikien joukkueenjohtaja Natascha Petterson-Fernholm ei ollut ottelussa paikalla, mutta pelaajat olivat kertoneet hänelle kuulleensa tuomarin kieltävän ruotsin kielellä puhumisen. Erätauolla tuomari oli tarkentanut ohjettaan joukkueenjohdolle.

– Tuomari oli sanonut, etteivät pelaajat saa puhua ruotsia tuomareille. Olemme kaksikielinen maa, joten poikien pitäisi saada puhua tuomareille ruotsia, Petterson-Fernholm totesi lehdelle.

Joukkueenjohdon ja tuomareiden keskustelussa tuomari totesi, että kyseessä on väärinkäsitys, eikä hänellä ollut tarkoitus uhata pelaajia. Tuomari oli myös ilmoittanut, ettei osaa ruotsia.

Petterson-Fernholm kertoi, että hän aikoo lähettää raportin liitolle tuomarin toiminnasta.

Lehti tavoitti jääkiekkoliiton kilpailutoiminnanjohtaja Pirkka Anttilan, joka kertoi, ettei ollut koskaan aiemmin urallaan törmännyt vastaavanlaiseen tilanteeseen.

– En sano, etteikö näin olisi voinut käydä nyt. Jos tämä on totta, tapaus tulee kyllä tutkia, Anttila kommentoi.

Petterson-Fernholmin mukaan syksyn otteluissa joukkueen pelaajat ovat kokeenet muutenkin aiempaa enemmän rasistista käytöstä otteluissa. Pelaajille on huudeltu ottelun aikana esimerkiksi "hurri" ja joukkueen tummaihoista pelaajaa on nimitetty "neekeriksi".

Anttila toteaa, että liitto tuomitsee kaikenlaisen rasismin otteluissa.

– Tuomarit ovat otteluiden silmät ja korvat. Jos he eivät ole nähneet tai kuulleet jotain, tilanne on sana vastaan sanaa. Silloin meidän on vaikea reagoida, Anttila totesi.

Lue myös:

Yleisön rasistinen huutelu kuohutti EM-karsinnoissa – samankaltainen tilanne on koettu myös Suomessa: "Tällaiset tapahtumat eivät kuulu jalkapalloon"

Rasistiset huudot keskeyttivät EM-karsintaottelun kahdesti – Bulgarian pääministeri kehottaa maan jalkapalloliiton puheenjohtajaa eroamaan

Bulgarian poliisi pidätti rasistisesta käytöksestä epäiltyjä maajoukkuekannattajia

EM-jalkapallokarsinnan rasismikohulla suuret seuraukset: legendaarinen puheenjohtaja erosi – sitten yli 20 poliisin ratsia liiton tiloihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat