Jääkiekon MM-kisat siirtyvät Nordic Entertainment Groupille vuodesta 2024 – ei vielä tarkkaa suunnitelmaa Leijonien pelien näyttämisestä

Nordic Entertainment Group on hankkinut oikeudet Kansainvälisen jääkiekkoliiton MM-kisoihin vuosiksi 2024–2028.

jääkiekko
Suomi maailmanmestari 2019
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue juhli maailmanmestaruutta tänä vuonna.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on tehnyt sopimuksen jääkiekon MM-kisojen mediaoikeuksista pohjoismaissa vuodesta 2024 alkaen. Sopimus kattaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämät jääkiekon MM-kisat yksinoikeudella viideksi vuodeksi.

Pakettiin kuuluvat myös jääkiekon Mestarien liiga CHL sekä jääkiekon 1. ja 2. divisioonan MM-kisat.

NENT Groupin mukaan kisat näytetään Viaplay-palvelussa ja Viasatin kanavilla. Toistaiseksi MM-kisat näkyvät Suomessa C Moressa ja MTV3-kanavalla.

Suomen laissa säädetyn asetuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan miesten jääkiekon MM-kisojen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä. Ne tulee myös välittää Suomen alueelle siten (siirryt toiseen palveluun), että merkittävä osa yleisöstä voi seurata niitä vapaasti.

Jos yksinoikeuden hankkinut televisiotoiminnan harjoittaja ei toteuta näitä asetuksia itse, se on velvollinen luovuttamaan toiselle televisiotoiminnan harjoittajalle oikeuden tapahtuman lähettämiseen.

NENT Groupin urheilun vastaavan tuottajan Ville Klingan mukaanasetuksen toteuttamisesta ei ole vielä yksityiskohtaisia suunnitelmia.

– Meillä on hyvin aikaa, kun sopimuksemme alkaa vasta 2024. Täytämme kaikki lakien asetukset ja tiedotamme myöhemmin, kuinka Suomen pelien vapaa näkyminen hoidetaan, Klinga totesi Yle Urheilulle puhelimitse.

Päivitetty kello 11.11. Lisätty tieto asetuksesta ja täydennetty Ville Klingan kommentit. Samalla täydennetty otsikkoa.

Lue myös:

Nordic Entertainment Group hankki hiihtolajien tv-oikeudet kaudesta 2021 alkaen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat