Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä

Salibandyn MM-joukkue valitaan muutaman viikon kuluttua – tähtipuolustaja Kippilä edelleen sivussa: "Uskon, että joulukuussa pystyn pelaamaan"

Salibandymaajoukkue pelaa viikonloppuna viimeisen EFT-harjoitusturnauksensa ennen joulukuisia MM-kisoja.

salibandy
My Kippilä
My Kippilä ei ole päässyt vielä aloittamaan kauttaan. Kippilä kuntoutuu vielä toukokuisesta polvileikkauksestaan.Anu Laitila/AOP

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloittaa perjantaina viimeisen EFT-turnauksen ennen MM-kisoja. Maajoukkueen ykköspuolustajan My Kippilän palaamista pelikentille joudutaan kuitenkin vielä odottamaan.

Kippilän vasen polvi vääntyi viime keväänä Ruotsin Superliigan finaalissa. Tutkimuksissa paljastui, että polven eturistiside oli katkennut. Kippilä joutui leikkaukseen toukokuun alussa, ja siitä asti hän on käynyt kamppailua aikaa vastaan. Tavoite on kuntoutua joulukuisiin MM-kisoihin.

Huippupuolustajan kuntoutus on sujunut ilman takapakkeja ja Kippilä on jo päässyt takaisin kaukaloon. Viisikkotreeneihin hän palaa näillä näkymin marraskuussa.

– Polvi on ihan hyvällä mallilla. Olen päässyt tekemään aika hyvin jo normijuttuja. Kaukalossa olen käynyt joukkueen alkulämmöillä, mutta en ole vielä harjoitellut mitään kaksi vastaan yksi -tilanteita, Kippilä kertoo Yle Urheilulle.

My Kippilä.
My Kippilä uskoo olevansa pelikunnossa MM-kisoissa Sveitsissä.Mika Hilska / Salibandy.fi

Ruotsin liigan Moraa edustava Kippilä on viettänyt suurimman osan kuntoutusjaksostaan Ruotsissa. Suomessa hän on käynyt joka toinen viikko tekemässä testejä ja treenaamassa maajoukkueen fysioterapeutin Niko Iivosen kanssa.

Oman seurajoukkueen pelejen katsominen on kirpaissut Kippilää.

– En halua katsoa niitä, haluan olla kentällä pelaamassa ja ratkomassa pelejä. On ollut aika tuskaista olla katsomossa.

Mitä luulet, pystytkö pelaamaan täydessä kunnossa joulukuun MM-kisoissa?

– Kyllä uskon, että joulukuussa pystyn pelaamaan salibandya tosissaan.

Kippilän ohella maajoukkueen vahvuudesta puuttuu vielä hyökkääjä Alisa Pöllänen. Maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen uskoo, että Pölläsen on mahdollista kuntoutua loukkaantumisestaan MM-kisoihin mennessä.

– Totta kai hänet voidaan nähdä kisoissa. Hän ei lähde EFT:lle mukaan, mutta on palannut jo pelikentille. Hän on pelannut osittain jo yhden Suomen Cupin pelin ja yhden liigapelin. Kokonaista ottelua ei vielä ole, mutta hyviä merkkejä on. Hän harjoittelee jo ihan täysipainoisesti.

MM-joukkue alkaa muotoutua

Prahan EFT-turnaukseen Suomi lähtee lähes samalla joukkueella kuin mikä oli kasassa syyskuussa Salon-turnauksessa. Muutoksia ei ole luvassa enää lopulliseenkaan joukkueeseen montaa.

– Ei tässä enää isoja muutoksia tai kokeiluja ole tarvetta tehdä. Luotamme tähän ryhmään, Kurronen sanoo.

Lasse Kurronen, salibandymaajoukkue.
Lasse Kurronen kertoo, että EFT:llä satsataan pallollisen pelin parantamiseen Salon-turnauksesta.Mika Hilska / Salibandy.fi

Viikonlopun otteluissa ovat edelleen mukana nuoret tulokkaat, 16-vuotias Suvi Hämäläinen ja 18-vuotias Meri-Helmi Höynälä.

Hämäläinen tuli mukaan naisten maajoukkueen kesäleirille. Yhden pelaajan loukkaantuminen avasi näyttöpaikan nuorisomaajoukkueessa asiemmin pelanneelle Hämäläiselle.

– En ollut Suvilta nähnyt kuin yhden nuorten maaottelun. Myönnän, että minulla oli vähän sellainen asenne, että katsotaan nyt, kun lukiolaistyttö tulee pyörimään aikuisten peleihin. Hän on tullut valtavan hienosti ja ennakkoluulottomasti sisään. Suvi oli Salon-turnauksessa yksi meidän parhaita pelaajiamme, Kurronen kertoo.

Höynälä puolestaan oli jo viime kaudella maajoukkueen tarkkailussa.

– Kesällä hän onnistui erinomaisesti leirityksellä. Maajoukkueessa ei ole liikaa keskushyökkääjiä. Siinä mielessä hän on tärkeä palanen joukkueelle.

Naisten salibandymaajoukkue valmistautuu Sveitsissä joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin kohtaamalla viikonloppuna Prahassa hallitsevan mestarin Ruotsin sekä Sveitsin ja Tšekin.

MM-joukkue valitaan marraskuun 5. päivänä.

Lue myös:

Salibandynaisten päävalmentaja jatkaa kaksi seuraavaa vuotta

Maajoukkueen tähtipuolustajan MM-unelma vaakalaudalla – polvivamma oli niin musertava pettymys, että äidin piti ilmoittaa diagnoosi päävalmentajalle

Naisten Salibandyliigan Kisaopas: tulokset, otteluohjelma ja sarjataulukko

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat