Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen Korisliigassa toissakaudella pelannut takamies teki pestin NBA-seura Los Angeles Lakersin kanssa

Kaudella 2017-18 Korisliigaseura Kauhajokea edustanut Marcus Allen on edennyt urallaan NBA-pelaajaksi.

NBA
Marcus Allen
Kuvassa Marcus AllenGetty Images

Los Angeles Lakers vahvisti torstaina tehneensä sopimuksen takamies Marcus Allenin kanssa.

191-senttinen takamies pelasi vielä toissakaudella Korisliigaa 24 ottelun verran ja kokosi Suomessa pelaamissaan otteluissa keskimäärin 16,4 pistettä. Allen heitti Korisliigassa palloja koriin 49,2 prosentilla ja kolmosia 40,3 prosentilla.

Allenin korisura nytkähti kunnolla liikkeelle nimenomaan Kauhajoella, jossa seura eteni samalla kaudella aina mestaruuteen asti. NBA:n nuorten pelaajien varaustilaisuudessa vuonna 2017 häntä ei varattu. Allen kertoi kehittyneensä Suomessa nimenomaan hyökkäyssuuntaan pelattaessa.

– Ulkomailla koripallo oli erilaista. Siellä palloa liikutettiin enemmän ja vastassa oli pienemmällä kentällä kokeneita, vanhempia pelaajia. Uskon, että se auttoi minua urallani eteenpäin. Kaikki oli siellä (Suomessa) hyvin erilaista. Maa ja kieli olivat minulle outoja sekä kaupunki todella pien, mutta kaikki pelikaverit rapakon takana auttoivat minua hienosti sopeutumisessa, kehui Allen kesällä Ridiculous Upside -sivustolle.

Suomen jälkeen Allen siirtyi pelaamaan NBA:n farmisarja G-liigaan ja South Bay Lakersiin, jossa hän tuli tunnetuksi hyvänä energiapelaajana ja kelpo puolustuspelaajana. Allen pelasi keskimäärin 21 minuuttia ottelua kohden ja pussitti koreja 8,5 pisteen keskiarvolla. Hänen heittoprosenttinsa oli 47,9 kaudella 2018-19.

– G-Liigasta pystyy kyllä ponnistamaan uralla ylöspäin. Pitää kuitenkin muistaa, että olen NBA:ssa koeajalla, enkä odota saavani paljon näyttöpaikkoja ainakaan heti. Tämä on vasta alkua ja halua kehittyä paremmaksi pelaajaksi päivä päivältä, linjaa Allen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat