Kommentti: SM-liigasta kuusi pelaajaa kuuluu Leijoniin – Jesse Puljujärven itseluottamus palautumassa

SM-liigasta on noussut tänä syksynä esiin muutamia huippuyksilöitä, jotka ovat varteenotettavia pelaajia myös kevään MM-joukkueeseen, kirjoittaa Jussi Saarinen.

Helsingin EHT-turnaus pelataan 7.-10. marraskuuta. Turnauksen ottelut näytetään suorina lähetyksinä Ylen kanavilla.

Jääkiekon EHT-kausi käynnistyy tänäkin syksynä Helsingin turnauksella marraskuussa. Leijonien runko on Helsingissä perinteisesti rakennettu muiden kuin SM-liigapelaajien varaan, mutta kotimaan kaukaloista on aina valittu vähintään kentällisen verran pelaajia.

SM-liigasta on noussut tänä syksynä esiin muutamia huippuyksilöitä, jotka ovat varteenotettavia pelaajia paitsi Helsingin EHT-miehistöön, myös kevään 2020 MM-joukkueeseen. Seuraavat SM-liigapelaajat ovat ansainneet paikkansa Helsingin turnausviikonlopulle.

Niko Ojamäki, Tappara

Ojamäki pelaa tuloksellista huippusyksyä, mikä ennakoi samalla laiturin uran parasta kautta. Parhaimmillaan SM-liigan vaarallisin hyökkääjä niin ylivoimalla kuin tasakentin. Myös puolustusasenne on kunnossa, kuten Jukka Rautakorven Tapparassa pitääkin. Ojamäki, 24, näytti kansainvälisen potentiaalinsa jo Leijonien maailmanmestarijoukkueessa. Itseoikeutettu valinta SM-liigasta Helsingin turnaukseen.

Kristian Kuusela, Tappara

36-vuotias SM-liigalegenda ja Leijonien viime kevään maailmanmestari on jatkanut syksyn aikana siitä, mihin MM-kisoissa jäi. Fyysisesti huippuvireinen veteraani on johtanut Tapparan teräksistä miehistöä, kuten kunnianhimoisen kapteenin pitää. Kuusela pelaa edelleen lähes kadehdittavan kovalla tasolla niin hyökkäyspäässä kuin puolustussuuntaan. Kunnostautui kevään MM-kisoissa alivoimapelaajana. Tähän vaativaan rooliin Kuusela sopisi mainiosti nytkin.

Veli-Matti Vittasmäki, Tappara

Jokainen Leijona-miehistö tarvitsee aina luotettavan peruspuolustajan, joka ei taivu kovissakaan paikoissa ja pitää suoritustasonsa kovana joka ilta. Vittasmäki pelaa Tapparassa kovimmat ottelukohtaiset minuutit ja plusmiinus-sarake (+12) kertoo paljon puolustajan arvosta joukkueelleen.

Juho Lammikko, Kärpät

Kovalla sykkeellä ja energialla pelaava sentteri on saapunut onnistuneesti Pohjois-Amerikan kaukaloista SM-liigaan. Laittaa itsensä näkyvästi likoon illasta toiseen. Lammikosta aistii valtavan halun kehittyä huipputason pelaajaksi. Tehnyt Kärpissä hyvin tulosta ja pystyy pelaamaan tehokasta alivoimaa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tietää viime kevään kokemuksista tarkkaan, mitä on luvassa, kun Lammikko on kaukalossa.

Jesse Puljujärvi, Kärpät

SM-liigasyksyn seuratuin pelaaja on näyttänyt syksyn aikana potentiaalinsa. Kaikesta aistii, että Puljujärven itseluottamus ja Pohjois-Amerikassa kadonnut nautinto jääkiekkoa kohtaan ovat palautumassa. Tehnyt hyvin tulosta Juho Lammikon rinnalla ja painaa kaukalossa töitä näkyvästi myös kiekottomana. Toisi Leijonien turnausjoukkueeseen selkeää hyökkäysuhkaa.

Eemeli Suomi, Ilves

Vaikka Ilveksen syksy on ollut odotuksiin nähden suuri pettymys, on nuori Ilves-kapteeni on hinannut joukkuettaan esimerkillisen jämäkällä otteella. Voimakas luistelija ja tarkka viimeistelijä näytti maalintekotaitoaan jo viime kauden EHT-peleissä. Potentiaalinen MM-kisapelaaja ensi keväänä.

Lue myös: