TPS hukkasi neljän maalin johtonsa mutta päätti tappiokierteensä – Tapparan kone ei yski

Turun Palloseura on jääkiekkoliigassa katkaissut kuuden peräkkäisen tappion sarjansa. TPS kukisti vieraissa jumbofinaalissa vaasalaisen Sportin voittomaalikisan jälkeen 6-5.

Ilari Filppula Kuva: Tomi Hänninen

TPS johti toisessa erässä jo ratkaisevan tuntuisesti maalein 5-1, mutta sitkeä Sport värkkäsi varsinaisella peliajalla neljä viimeisintä osumaa nousten 5–5:een. Voittolaukauskisassa TPS:n voiton sinetöi Ilari Filppula.

Mestiksen TuTosta siirtynyt laitahyökkääjä Joel Janatuinen pelasi ensimmäisen liigapelinsä turkulaisten paidassa ja teki heti kaksi maalia. TPS hyvästeli kuuden pelin mittaiseksi venyneen tappiosarjansa ja sysäsi Sportin sarjan hännänhuipuksi.

Tappara jyrää sarjakärjessä ennätystahtiin. Jokaisessa liigapelissään vähintään pisteen saavuttanut Tappara kukisti kotikaukalossa viime kauden mestarin HPK:n voittomaalikisan jälkeen 2–1. Ratkaisuosuman teki Tapparan Tyler Morley. Tappara on hävinnyt kauden 13 ensimmäisestä ottelustaan vain yhden, kotonaan Ässille.

Pasi Nurmisen lähtö valmennusaitiosta ei piristänyt Pelicansia. SaiPa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraissa lahtelaisjoukkueen 3–0. SaiPa on kolmessa viime ottelussa päästänyt vain yhden maalin. Maalivahti Karolus Kaarlehto venyi liigauransa ensimmäiseen nollapeliin.

– Ei ollut niin aktiivinen performanssi kuin valmennus toivoi ennen kamppailua. Nyt voitto vaati uhrautumista joukkueelta. Iso hatunnosto pelaajille, SaiPan luotsi Tero Lehterä iloitsi.

Sarjakolmonen Lukko kaatoi Ässät 4–0 loppuunmyydyllä Äijänsuolla. Justin Danforth ja Jonne Tammela tekivät Lukosta kumpikin 1+1 pistettä. Lukko-vahti Oskari Setänen piti nollan 18 torjunnalla. Ässien surkea ylivoimapeli puhuttaa. Porilaiset ovat tällä kaudella tehneet yhden ylivoimamaalin. Sen ylivoiman onnistumisprosentti on surkuhupaisa 2,13.

Ilves kukisti vieraissa KalPan 2–1. Ilveksen voittomaalin teki kolmannessa erässä Arttu Ruotsalainen.

– Ylivoima ei oikein toiminut tänään. Kun saatiin lopulta rauhoitettua, niin päätin vaan ampua sinne päin, kauden toisen osumansa viimeistellyt Ruotsalainen kertasi.

Lue lisää