Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä

Maailmanmestari Chen kiilasi tutusti kärkeen Skate Americassa

Lindfors ja Peltonen kisaavat taitoluistelun gp-sarjassa vasta marraskuussa.

taitoluistelu
Nathan Chen lähikuvassa.
Nathan Chen ei ole hävinnyt gp-kisaa sitten vuoden 2016.AOP

Taitoluistelun kaksinkertainen maailmanmestari Nathan Chen avasi lajin gp-sarjan näyttävästi Las Vegasissa. Chen luisteli miesten lyhytohjelmassa 102,71 pisteellä palkitun ohjelman ja on tukevassa johdossa ennen vapaaohjelmaa.

Chen, 20, ei ole hävinnyt gp-kisaa sitten vuoden 2016 gp-finaalin, eikä kauden avaava Skate America näytä tekevän poikkeusta.

Miesten kisassa toisena on Venäjän Dmitri Alijev 96,57 pisteellään. Alijev kilpaili runsas vuosi sitten Espoossa Finlandia Trophyssä, jossa oli viides. Pyeongchangin olympialaisissa hän oli seitsemäs.

Kanadan Keegan Messing luisteli lyhytohjelman ennätyspisteensä 96,34 ja on kolmantena.

Taitoluistelun tämän kauden gp-sarjaan kuuluu kuusi kilpailua ja 5.–8. joulukuuta Italian Torinossa luisteltava finaali. Skate American jälkeen sarja jatkuu ensi viikolla Kanadassa, ja muut gp-kilpailut luistellaan Ranskassa, Kiinassa, Venäjällä ja Japanissa.

Lindfors Kiinaan ja Japaniin

Suomalaisluistelijoista viime kauden EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ja Lindforsin MM-kilpailuissa korvannut Emmi Peltonen kilpailevat gp-kisoissa marraskuun puolella. Lindfors on nimetty 8.–10. marraskuuta käytävään Cup of China -kilpailuun sekä Japanissa 22.–24. marraskuuta luisteltavaan NHK Trophyyn. Peltonen edustaa Suomea Moskovassa 15.–17. marraskuuta kilpailtavassa osakilpailussa.

Myös Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila-Matthias Versluis nimettiin Venäjän osakilpailuun, mutta pari joutui vetäytymään kilpailusta loukkaantumisen vuoksi.

Lue myös:

Jenni Saarinen paransi ennätystään lähes 20 pistettä! Luisteli kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan suomalaistuloksen

Nikamamurtuma pitää Suomen jäätanssin ykkösparin sivussa viikkoja – vasta puoli vuotta yhdessä harjoitellut haastajapari ihastuttaa kehityksellään: "Jo ensimmäisessä kilpailussa yleisö rakasti heitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat