Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Upean uransa lopettava Daniel Sjölund hehkuttaa Veikkausliigan uutta sarjajärjestelmää: ”Tulee kova loppu”

Daniel Sjölund aikoo jatkossa keskittyä enemmän perhe-elämään.

jalkapallo
Daniel Sjölund
Daniel Sjölund lopettaa mittavan uransa tähän kauteen.AOP/Jaakko Stenroos

Yksi kaikkien aikojen ahvenanmaalaisista urheilijoista, jalkapalloilija Daniel Sjölund, päätti aiemmin tällä viikolla lopettaa uransa. Upean uran tehnyt Sjölund ehti urallaan voittaa Ruotsin mestaruuden ja pelata 36 A-maaottelussa Suomen riveissä. 36-vuotias Sjölund palasi pitkältä Ruotsin kiertueeltaan täksi kaudeksi IFK Mariehamnin paitaan Veikkausliigaan.

– Lopettamispäätös syntyi syksyn aikana. Tunnen, että nyt on aika keskittyä muuhunkin. Annan enemmän aikaa perhe-elämälle ja katson muita haasteita, Sjölund kertoo Yle Sportenin haastattelussa.

Sjölund on jo ehtinyt valmistautua jalkapallouran jälkeiseen elämään.

– Olen tehnyt harjoittelun it-yhtiössä pelaamisen ohessa. Meillä on myös kolme pientä lasta, iältään 1-, 3- ja 5-vuotiaat. Olen myös hypännyt mukaan valmentajakoulutukseen, Sjölund avaa.

Pitkältä uralta Sjölund nostaa huippuhetkiksi maajoukkueen karsintapelit isoja maita vastaan, Ruotsin mestaruuden IFK Norrköpingin kanssa ja ylipäätänsä paluun pelaamaan Ahvenanmaalle.

Lauantaina Sjölundin IFK Mariehamnilla on mahdollisuus sekoittaa pronssitaistoa vieraspelissä Honkaa vastaan. Honka ja Ilves ovat tasapisteissä. Honka on paremmin maalieron turvin kolmantena.

Ilves isännöi tänään HJK:ta. Pelit eivät kuitenkaan vielä lopu lauantaina, vaan IFK Mariehamn osallistuu vielä viiden joukkueen lopputurnaukseen Eurooppa-liigan karsintapaikasta.

– Tulee kova loppu, kun on monta peliä lyhyessä ajassa. Uusi sarjajärjestelmä on ollut mielestäni jännittävä, Sjölund hehkuttaa.

Jos IFK Mariehamn menee lopputurnauksessa loppuun asti ja saa paikan Eurooppa-liigan karsintaan, eikö Daniel Sjölund aio olla kentällä enää ensi vuonna?

Sjölund vakuuttaa, että ei aio enää olla kentällä. Yksi asia on kuitenkin varma. Muuttoa pois Ahvenanmaalta ei ole luvassa.

– Olemme juuri muuttaneet kotiin, Sjölund naureskelee.

Lue Yle Sportenin juttu Daniel Sjölundista täältä.

Lisää Veikkausliigan päätöskierroksesta:

Onko vihdoin KuPSin vuoro juhlia, kuka nappaa himmeimmät mitalit? Katso, mistä kaikesta Veikkausliigan päätöskierroksella pelataan

Mahdollisuus vai pakkovoiton paikka? Inter lähtee mestaruustaistoon ennätysyleisön edessä: “Lyödään kaasu pohjaan ja lähdetään mestaruuden perään”

KuPS ei lannistunut, vaikka mestaruus karkasi käsistä viime hetkillä – jalkapallohuuma Kuopiossa kiihtyy ennen Veikkausliigan huipennusta: "Joka toinen ihminen kadulla toivottaa tsemppiä"

Veikkausliigan päätöskierrosta voi seurata suorana Yle Puheelta kello 14.30 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat