Suora

 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
 • Ampumahiihdon MC: Kontiolahti, naisten pikakilpailu
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 10 km
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
 • Urheilustudio 29.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
 • Urheiluruutu
 • Urheilustudio 29.11.
 • Neliottelu
 • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
 • Urheiluruutu

Suomen mestaruus suuri täyttymys kapteeni Pennaselle – KuPS-sankari Niskanen liikuttuneessa mielentilassa

Tunteet olivat pinnassa, kun KuPS-pelaajat juhlivat Suomen mestaruutta Turussa. Katso kultatunnelmia kuvaa klikkaamalla!

Veikkausliiga
KuPS-sankarit Niskanen ja Pennanen mestaruustunnelmissa
KuPS-sankarit Niskanen ja Pennanen mestaruustunnelmissa

Kuopion Palloseuran yli 40 vuoden odotus päättyi lauantaina, kun savolaiset pääsivät juhlimaan jalkapallon Suomen mestaruutta. Mestaruus sai sinettinsä 2–0-vierasvoitolla turkulaisesta FC Interistä.

Kapteeni Petteri Pennaselle mestaruus on ensimmäinen, kuten suurimmalle osalle tämän kauden KuPS-ryhmästä.

– En osaa sanoa oikeastaan yhtään mitään. Tästä olen pienestä pitäen unelmoinut, ja viimeiset vuodet mestaruus on ollut selkeänä tavoitteena. Nyt on aika tyhjä fiilis, mutta olen ylpeä ja onnellinen, Pennanen sanoi.

– Uskoimme heti alusta alkaen, että tämä on meidän homma, jos vain pelaisimme omalla tasollamme. FC Interillä taisi olla yksi hyvä paikka ottelun alussa, mutta muuten ottelu oli sellainen kuin odotimme, Pennanen kertasi.

Mestaruus oli katkolla kuopiolaisille jo kaksi viikkoa sitten, mutta tasapeli Honkaa vastaan siirsi ratkaisun viimeiselle kierrokselle. Pennasen mukaan tästä ei tullut kuitenkaan mitään erityisempiä lisäpaineita.

– Edellisen ottelun jälkeisenä iltana oli tyhjä fiilis. Mutta jos meille olisi ennen kautta tarjottu mahdollisuutta varmistaa tasapelilläkin mestaruus viimeisellä kierroksella, niin kaikki olisivat varmasti tarttuneet siihen, Pennanen mietti.

"Unelmieni täyttymys"

KuPS:n voittomaalin Turussa tehnyt Ilmari Niskanen oli kamppailun jälkeen kolmannessa taivaassa. Niskanen vei kuopiolaiset 1–0-johtoon 51. minuutilla.

– Haaveilin jo viime viikolla monena iltana nukkumaan mennessä, että miltä tuntuisi olla ratkaisija tässä ottelussa. Nyt kun se tapahtui, niin olihan se unelmieni täyttymys, Niskanen sanoi ääni väreillen.

– Vahva ottelu meiltä. Teimme toisen puoliajan alkuun kaksi nopeaa maalia ja pidimme Interin poissa paikoilta. Puolustimme tiiviisti, loppu meni suhteellisen helposti, Niskanen kertasi.

Niskanen oli niin pyörällä päästään, ettei löytänyt sanoja kuvaillessaan tunteitaan.

– Ei tätä vieläkään oikein käsitä. Olen tietysti ihan älyttömän iloinen, onhan tämä aivan valtavan hieno saavutus niin seuralle kuin koko Kuopion kaupungille. Aivan mahtavaa, Niskanen tunnelmoi.

Lue lisää:

KuPS on jalkapallon Suomen mestari! 43 vuoden mittainen odotus päättyi

Kommentti: Kuopiossa juhlitaan historiallista Suomen mestaruutta – Jani Honkavaaran värisuora on perinteinen kasvutarina

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat