Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Kuopiolaiset herkistyivät futismestaruudesta – tori ja baarit täyttyivät faneista: "Minä itkin jo ensimmäisen maalin jälkeen ja itken nytkin"

Kuopion Palloseura juhlii kuudetta kertaa jalkapallon miesten Suomen mestaruutta. Edellisestä mestaruudesta ehti vierähtää 43 vuotta.

Veikkausliiga
Kuopion torilla juhlittiin KuPS:n mestaruutta
Kuopion torilla juhlittiin KuPS:n mestaruutta

Vesikeli ei latistanut riemukasta tunnelmaa Kuopion torilla, kun kaupungin ylpeys KuPS ratkaisi Suomen jalkapallokuninkuuden Pohjois-Savoon.

Ratkaisuottelun avauspuoliaika eteni piinaavana, sillä hyvistä paikoistaan huolimatta KuPS ei onnistunut maalinteossa. Kun Ilmari Niskanen iski kuopiolaisten avausmaalin 51. minuutilla, tunnelma torilla ja kotikatsomoissa vapautui.

Ottelua Kuopion keskustassa baarissa seurannut Hanna Maunula kertoo, että avausmaali nosti ravintolassa äänenvoimakkuuden kaakkoon ja sama iloinen tunnelma säilyi loppuvihellykseen asti. Toisessa ravintolassa ottelua seuranneen Sunna Elorannan mukaan ilmapiiri säilyi maltillisena avausmaalin jälkeen.

– Minä itkin jo ensimmäisen maalin jälkeen ja itken nytkin. Hyvä oli, jalkapallofaniksi tunnustautuva Eloranta kertoo liikuttuneena Kuopion torilla.

Kuopion tori täyttyi lauantaina sadoista jalkapallofaneista, jotka saivat jännittää, tuleeko mestaruus Kuopioon 43 vuoden jälkeen.
Antti Karhunen / Yle

Kuopiossa on viimeksi juhlittu miesten jalkapallomestaruutta vuonna 1976. Monelle torilla juhlineelle mestaruusjuhlat olivat siis ensimmäiset.

– Kyllä täällä on ollut aika villiä. Aivan uskomatonta näin pitkän ajan jälkeen vihdoin tuli mestaruus, kuopiolainen Oskari Hakkarainen iloitsee.

Mestaruudesta varoja juniorityöhön

Kuopiolainen Hannele Törnroos seurasi ottelua kotonaan, kunnes 2–0-maalin jälkeen uskaltautui lähteä juhlimaan torille. Mies ja lapset seurasivat ottelua paikan päällä Turussa ja lähettivät Törnroosille viestejä ja videoita stadionilta.

– Toivottavasti tämä voitto näkyy KuPSin juniorityössä. Meidän omatkin pojat ovat pelanneet KuPSissa jalkapalloa. Tällainen tuo varmaan uusia harrastajia lajin pariin, Törnroos pohtii hymyillen.

Torille saapui kuplajuomaa siemaillut joukko, jossa edustettuna oli saman perheen kolme sukupolvea. Isoisä Pauli Pitkänen paljastaa, että porukka ei halunnut sateen takia katsoa koko peliä torilla. Voiton varmistuttua vesikeli unohtui. Hannu Pitkänen kertoo, että hän nappasi mehut ja kuohujuomat lasten kanssa mukaan vasta, kun mestaruus alkoi näyttää todennäköiseltä.

KuPSilla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo kaksi viikkoa sitten kotikentällään, mutta juhlat lykkääntyivät.

– En uskaltanut heti tulla tänne, pessimisti ei pety, Hannu Pitkänen naurahtaa.

– Se on ultimaattinen pokaali, kun kova työ on nyt palkittu. Sitten, kun huuma menee ohi, alkaa taas työnteko. Toivottavasti tästä saadaan pääomaa junnutasolle ja ruohonjuuritasolle, että saataisiin mestaruudesta kaikki hyöty irti.

Lue myös:

KuPS on jalkapallon Suomen mestari! 43 vuoden mittainen odotus päättyi

Suomen mestaruus suuri täyttymys kapteeni Pennaselle – KuPS-sankari Niskanen liikuttuneessa mielentilassa

Seurasimme jalkapallon Veikkausliigan päätöskierrosta: KuPSille mestaruus 43 vuoden odotuksen jälkeen!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat