Suora

  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Päävalmentaja Jani Honkavaara tiesi jo ensihetkistä lähtien, että KuPS voittaa: "Interillä ei ollut mitään palaa tänään"

Kuopion Palloseuran päävalmentajan piti toppuutella mestaruusnälkäisiä pelaajiaan, niin valmiita he olivat nappaamaan Suomen mestaruuden.

Veikkausliiga
Jani Honkavaara
Päävalmentaja Jani Honkavaara sai kolmivuotiselle KuPS-valmennusuralleen täyttymyksen.Juha Tamminen / AOP

Kuopion Palloseura kukisti 2–0 FC Interin jalkapallon Veikkausliigan päätöskierroksella, jossa panoksena oli se suurin: mestaruus.

Kuopiolaiset pokaalin syrjään valmentanut Jani Honkavaara myönsi ottelun jälkeen tunnelman olevan väsynyt, mutta onnellinen. Kolmivuotinen valmennustaival päättyi kirkkaimpaan mitaliin.

– Näin alusta lähtien, että tänään saamme tuloksen, jonka haluamme. Joukkue oli päättäväinen. Puolustimme hyvin ne, mitä heillä oli eikä Interillä ollut niin sanotusti mitään palaa tänään. Tuolta se näyttää, kun joukkue tietää, että se tulee hoitamaan tämän, Honkavaara tunnelmoi Yle Urheilulle mestaruuden varmistuttua.

KuPS iski ottelun kaksi maalia toisen jakson alkupuolella kolmen minuutin sisällä toisistaan. Maalit helpottivat kuopiolaisten tekemistä, mutta turkulaisilla oli vaikeampaa.

– Inter joutui hyökkäämään malttamattomammin ja se satoi meidän laariin, Honkavaara analysoi.

Viimeinen viikko oli yhtä ilotulitusta

KuPSilla oli mahdollisuus ratkaista mestaruus jo kaksi viikkoa sitten, kun se kohtasi FC Hongan Veikkausliigan toiseksi viimeisellä kierroksella. Honka tuli kuitenkin tasoihin ottelun viime minuuteilla ja mestaruuskamppailun ratkaisu siirtyi Turkuun.

– Edellisellä viikolla treenasimme muutaman kerran ja kerran puhuimme Honka-pelin alta pois. Tämä viikko olikin tosi upea. Tuntui, että piti toppuutella jätkiä, menohalut olivat niin kovat, päävalmentaja kertoi ratkaisuotteluun valmistautumisesta.

Ennen Inter-peliä pelaajille näytettiin tsemppivideo, johon oli koottu kuopiolaisten kauden komeimpia taklauksia, onnistuneimpia suorituksia ja hienoimpia maaleja.

Sen suuremmin pelaajia ei tarvinnut enää pelipäivänä valmentaa.

Kolmen vuoden kasvu mestareiksi

Honkavaara valmensi KuPSissa kolme kautta ja ehti tutustua pelaajiin hyvin.

– Paljon olen matkaa taittanut monien pelaajien kanssa ja paljon tulee jo automaattisesti eikä tarvitse hirveästi muutella mitään. Oikeastaan europeleistä lähtien olemme menneet samalla sapluunalla, mahdollisimman pienillä kokoonpanomuutoksilla, ja se on näkynyt tietynlaisena saumattomana yhteispelinä kentällä, päävalmentaja kertoo.

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Honkavaara siirtyy ensi kaudella Seinäjoen Jalkapallokerhon peräsimeen.

– Kuukausi sitten olin vielä kahden vaiheilla, että mitä teen, yritänkö pitää itseni poissa kentän reunalta. Mutta tuli sellainen tarjous, etten oikein voinut kieltäytyä.

KuPSin kolmivuotisen aikana Honkavaara valmensi joukkueessa pronssia, hopeaa ja nyt kultaa. Hän kuvaili aikaa kasvutarinaksi, jota ovat sävyttäneet vaikeat keväät ja kauden mittaan tapahtunut joukkueen kasvu.

– Tärkein juttu on, että joukkue kasvaa, pelaajat kasvavat yksilöinä ja opettelemme pelaamaan toistemme kanssa. Me kasvoimme kultajoukkueeksi.

Korjattu 19.10.2019 kello 20.28 SJK:n nimi.

Lue myös:

Kuopiolaiset herkistyivät futismestaruudesta – tori ja baarit täyttyivät faneista: "Minä itkin jo ensimmäisen maalin jälkeen ja itken nytkin"

Suomen mestaruus suuri täyttymys kapteeni Pennaselle – KuPS-sankari Niskanen liikuttuneessa mielentilassa

Seurasimme jalkapallon Veikkausliigan päätöskierrosta: KuPSille mestaruus 43 vuoden odotuksen jälkeen!

KuPS on jalkapallon Suomen mestari! 43 vuoden mittainen odotus päättyi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat