Kylmäverinen Josveis vakuutti varmoin ottein Seinäjoella, Elian Web oivassa vireessä Ruotsissa

Josveis näytti vahvuutensa Kavioliigan osalähdössä Seinäjoella.

raviurheilu
Josveis ja Santtu Raitala kuvassa
Josveis ja Santtu Raitala juhlivat Seinäjoella. Suomen Hippos / Suvi Hakkarainen

Seinäjoella märissä olosuhteissa ravattu T75-kierros sujui vahvasti Antti Ojanperän valmentamien ja Santtu Raitalan ajamien hevosten tahdissa, sillä kaksikon yhteistyö tuotti kolme voittoa.

Arvokkain niistä tuli kylmäveristen Kavioliigan osalähdössä, mitä Raitalan ohjastama Josveis hallitsi varmoin ottein johtopaikalta. Team Ojanperän menestystä Kavioliigassa täydensi radoille paluuta tekevä valmentajan itsensä ajama Jokivarren Kunkku, joka oli pirteän esityksen jälkeen kolmas Joriinin kirittyä tallikaksikon väliin toiseksi.

– Josveis oli jälleen kerran loistava, vaikkei välttämättä ollut parhaimmillaan. Jokivarren Kunkku oli positiivisen hyvä, joten kaksikkoon ei voi olla kuin tyytyväinen, Antti Ojanperä sanoi.

Parivaljakon muut voittoajokit olivat Ronzon Face sekä Exaudio Vici, jotka molemmat hallitsivat lähtöjään varmaan tyyliin jättäen muut turvallisen matkan päähän.

– Ronzon Face oli hyvä ja Exaudio Vici oli odotetunlainen vahva jyrä 3 100 metrin matkalla, Ojanperä kehui.

"Voitto tuli todella helppoon tyyliin"

Kasvattajakruunun alkuerät ravattiin 4-vuotiaille hevosille. Tammojen lähdön voittoon ravasi koko matkan johdon jälkeen Hannu Torvisen ajama Daze. Oriiden ja ruunien lähdössä oli niin ikään keulapaikka valttia, kun Kari Rosimon ajama derbykakkonen Knows Best hallitsi siitä omaa lähtöään mielin määrin.

– Hevonen oli oikein hyvä, ja voitto tuli todella helppoon tyyliin. Knows Best on oikein hyvä kilpahevonen, jolla on hieno ajaa kilpaa, Rosimo hehkutti.

Lauantain suosikkipitoisen T75-rivin voittajiin lukeutui myös Morison, jonka Tapio Perttunen onnistui pitämään tällä kertaa ravilla koko matkan. Lämminveristen kovimmassa lähdössä pelisuosikki Sobel Conway joutui tyytymään kolmanteen tilaan, vaikka teki takaa joukon hänniltä kovan lopetuksen.

Suosikin edelle jäivät keulasta voittoon ravannut Tommi Kylliäisen ohjastama Donato E. sekä Timo Korvenheimon hyvää päivää täydentänyt Jolly Roy. Korvenheimon voitto lakeudelta tuli nuorten sarjassa Santtu Raitalan ajettua Zirkoni Comeryllä päivän neljännen ykköstilansa.

Elian Web iskussa Ruotsissa

Katja Melkon valmentama Elian Web taisteli leijonan lailla voitosta Rommen American Trot -lähdössä lauantain 75-kierroksella Ruotsin Borlängessä. Milligan’s School oli maalissa puoli turvanmittaa edellä ja vei voiton ennen Elian Webiä. Kakkossija toi 100 000 kruunun palkinnon.

Stefan Melanderin Milligan’s School oli suursuosikki. Ulf Eriksson ajoi sen keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Jorma Kontio käänsi takarivistä startanneen Elian Webin kiriin takasuoralla, ja valjakko eteni hetkessä johtohevosen rinnalle.

Maalisuoran alussa Elian Web sai jo pienen yliotteen. Mutta Milligan’s School ei luovuttanut ja venytti ykköseksi. Kärkikaksikko sai saman ajan 10,9a/1640m, siihen ylsi myös kolmanneksi kirinyt Exodus Hanover.

Vuoden 2016 derbyvoittaja Elian Web on menestynyt hienosti viime aikoina. Elokuussa se otti kaksi 100 000 kruunun voittoa. Vermon SM-kisassa ruuna sijoittui kolmanneksi.

Päivitetty kello 23.15: Seinäjoen tapahtumat täydennetty uutiseen.

Lue lisää:

Ranskalaisori Face Time Bourbon ravasi ylivoimaisesti Euroopan ykköseksi Vermossa

Lewis Ale voi olla seuraava Suomen kansainvälinen ravitähti – nyt hevosella on edessään kova koitos ja mahdollisuus voittaa 200 000 euron palkinto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat